Filip Chudý Kultúra

Zaujímavé tipy pre Považskobystričanov: Čo prináša nový týždeň?

Druhý januárový týždeň prináša nielen pokračovanie školského roka, ale aj nové možnosti zábavy v Považskej Bystrici. Čo sa v našom meste bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavé tipy pre Považskobystričanov: Čo prináša nový týždeň?
Zdroj: TASR

Vážený občan

8. januára o 18:30, kino Mier

Spisovateľovi Danielovi Mantovanimu leží svet pri nohách. Práve získal Nobelovu cenu za literatúru, ale namiesto zadosťučinenia sa dostavila poriadna „depka“. Daniel postupne prichádza na to, že nikto nedokáže tak milovať a nenávidieť, ako ľudia, ktorí vás poznajú od detstva. Vráti mu rodné mesto chuť opäť písať alebo len posilní jeho samotárstvo? Komediálna dráma.

Hádzaná: Slovensko – Rusko

11. januára o 18:30, športová hala

Slovenskú hádzanársku reprezentáciu v čaká zrejme rozhodujúci zápas v prvej fáze kvalifikácie o postup na MS 2019 v Nemecku a Dánsku. Ak chceme postúpiť, budeme musieť vyhrať o 11 gólov. Dokážeme to?

Hádzaná: Považská Bystrica – Jičín

12. januára o 18:00, športová hala

V druhom prípravnom stretnutí počas zimnej prípravy považskobystrickí hádzanári privítajú Jičín. Ako obstoja v medzinárodnej konfrontácii?

Insidious: Posledný kľúč

12. januára o 18:30, kino Mier

Štvrtá časť kultovej hororovej série Insidious odhalí záhadnú minulosť dnes vyhľadávanej démonologičky Elise. Tá v mladosti žila v malom mestečku v Novom Mexiku, avšak jej domov bol i domovom temných síl a netrvalo dlho, kým sa jej život obrátil naruby. Teraz ju jej najnovší klient privedie späť do domu hrôzy a Elise sa musí vyrovnať s vlastnou desivou minulosťou.

Hádzaná: MŠK cup

13. a 14. januára, športová hala

Tento tradičný turnaj bude pre hráčov MŠK generálkou pred jarnou časťou. V sobotu o 10:00 nastúpia proti Jičínu a o 17:00 proti Novým Zámkom. V nedeľu o 11:00 ich preverí Karviná. Zvyšné stretnutia turnaja sú naplánované nasledovne: sobota o 15:00 Jičín – Karviná, nedeľa o 9:00 Nové Zámky – Jičín, nedeľa o 14:00 Nové Zámky – Karviná.

Basketbal: Považská Bystrica – ŠKP Štart Bratislava

13. januára o 17:00, telocvičňa ZŠ DSA Rozkvet

Naši basketbalisti vstupujú do nadstavbovej časti prvej ligy. Ich prvým súperom budú bratislavskí policajti, ktorých už dvakrát v sezóne porazili. Dokážu to aj do tretice?

Koleso zázrakov

13. januára o 18:30, kino Mier

Koleso zázrakov rozpráva príbeh štyroch postáv, ktorých životy plynú uprostred ruchu zábavného parku na Coney Island. Je to silný dramatický príbeh vášne, násilia a zrady. Režíroval ho Woody Allen.

Coco

14. januára o 16:00, kino Mier

Aj napriek zvláštnemu zákazu hudby vo svojej rodine sa malý Miguel túži stať uznávaným hudobníkom, akým bol jeho idol, tragicky zahynuvší gitarista Ernesto de la Cruz. V snahe dokázať svoj talent sa Miguel za nevysvetliteľných okolností ocitá na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých. Dobrodružná animovaná komédia.

Molly a jej hra

14. januára o 18:30, kino Mier

Šťastie praje pripraveným. Molly Bloomovú kedysi poznalo zopár ľudí ako talentovanú mladú lyžiarku. Športovú kariéru však vymenila za niečo omnoho lukratívnejšie – hazardné hry. Niekoľko rokov prevádzkovala sieť tajných herní, v ktorých utrácali státisíce dolárov slávni športovci, finanční magnáti či hollywoodska smotánka. Postupne sa jej klientela rozšírila aj o členov ruskej mafie a o Molly a jej aktivity sa začala zaujímať tajná služba. Americká dráma.

Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise

MG ART galéria

Výstava Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise je spojená s prezentáciou pentalógie rozprávok a predstavením záverečnej knihy Zázračný lekár Minet. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá už len do piatka 12. januára. Je spojená aj s predajom rozprávkových kníh.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

VEĽKÝ PREHĽAD: Investície v Považskej Bystrici v roku 2018!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM