Filip Chudý Iné športy

Zápas hviezd s dvomi Považskobystričanmi: Ktorí hráči sa dočkali tejto pocty?

Počas víkendu sa odohrá hokejový Zápas hviezd, na ktorom nebudú chýbať ani dvaja hráči Považskej Bystrice. Ako si svoje nominácie cenia?

Ilustračný obrázok k článku Zápas hviezd s dvomi Považskobystričanmi: Ktorí hráči sa dočkali tejto pocty?
Zdroj: Milan Kováčik

V sobotu sa v Detve uskutoční druhý ročník Zápasu hviezd Budiš 1. Hokejovej ligy. Kým pred rokom mal náš klub HK 95 Považská Bystrica z vtedajšieho kádra len jedného zástupcu na tejto oslave druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku, ktorým bol obranca Jakub Niník, tentoraz bude „panterov“ reprezentovať hneď dvojica hráčov. Konkrétne skúsený obranca Slavomír Hriňa a center Ján Zlocha ml. Obaja nastúpia vo výbere Západu.

Nášho mladého 22-ročného útočníka dokonca na Zápas hviezd nominovali samotní fanúšikovia svojim hlasovaním do otváracej formácie, čo ho príjemne prekvapilo. „Ja som popravde ani len nerozmýšľal nad účasťou v Zápase hviezd. Skôr sa sústredím na svoje výkony, ako na to, či budem niekde nominovaný. Ale vnímam to ako určité ocenenie mojej práce,“ uviedol Zlocha. Prekvapený z nominácie bol aj skúsený 40-ročný Slavomír Hriňa.

„Je to pre mňa taká odmena za celú tú prácu, ktorú som hokeju obetoval až do 40-tky, ktorú teraz mám. Vnímam to ako česť, že ma nominovali. Vôbec som nečakal, že by ma mohli vybrať, milo ma to prekvapilo,“ prezradil Hriňa, najstarší hráč hokejistov Považskej Bystrice.

Ján Zlocha ml. je pre zmenu v aktuálnom kádri považskobystrických „panterov“ najproduktívnejším hráčom, keďže Lukáš Klíma, s ktorým má rovnako na svojom konte 26 bodov, už zarezáva v Prešove. Náš elitný útočník verí, že mu tento zápas nejakým spôsobom v kariére pomôže, ale hlavne ho považuje za akciu pre ľudí. „Bude to exhibičný zápas pre divákov, ktorý ich má pobaviť, aby odchádzali domov s dobrým pocitom. A zároveň to bude slúžiť aj na to, aby sa aj prvá liga dostala viac do povedomia ľudí,“ doplnil Zlocha.

Táto hokejová exhibícia začne v sobotu v Detve o 16:00 a bude sa hrať v pozmenenom formáte 3 × 15 minút, piati proti piatim, ale len s troma formáciami. V programe Zápasu hviezd dostanú veľký priestor aj súťaže zručností, ktorých víťazi budú bojovať o extra góly pre svoj tím. Pred rokom vyhral tím Západu nad tímom Východu 17:16.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zimným futbalovým kráľom nášho regiónu Prečín: Výsledky celého turnaja, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM