Filip Chudý Hádzaná

Začína boj najlepších mužstiev na Slovensku: Považská v ňom má smelé ciele!

Štartuje play-off Extraligy hádzanárov, v ktorom sa predstaví aj Považská Bystrica. Ako je na tom náš tím pred vyraďovacou časťou sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Začína boj najlepších mužstiev na Slovensku: Považská v ňom má smelé ciele!
Zdroj: Barbora Talačová

Po ročnej pauze sa hádzanári MŠK Považská Bystrica opäť predstavia v play-off, ktoré pre nich začína v sobotu o 18:00 v Šali. Pôjde o prvý duel semifinálovej série, ktorá sa hrá na tri víťazné zápasy. V našom meste sa bude hrať 26. apríla a prípadne aj 10. mája v tradičnom čase. „Šaľa je silný protivník s kvalitnými hráčmi. Má výhodu v tom, že môže hrať o jeden zápas doma navyše. Bude to síce ťažká úloha, ale šancu na postup určite máme. Pripravujeme sa a uvidíme, ako sa nám bude dariť, ale chceme sa pobiť o to finále,“ vyjadril sa tréner MŠK Václav Straka.

„Určite chceme získať medailu. Play-off je nová súťaž, v ktorej si niekto môže polepšiť, ale tiež aj pohoršiť. Preto je to pre divákov atraktívne. My do toho ideme s čistou hlavou a s cieľom dostať sa čo najďalej,“ povedal o cieľoch pred vyraďovacou časťou sezóny považskobystrický tréner.

Ten si ale uvedomuje, že cesta do finále vedie jedine cez minimálne jedno víťazstvo v Šali, lenže tam Považskobystričania za tri sezóny, čo Šaľa pôsobí na najvyššej úrovni, v siedmich zápasoch ešte nevyhrali. Ale išlo o vyrovnané zápasy, veď dvakrát sme tam prehrali len o gól a dvakrát o dva góly. „Viackrát k víťazstvu v Šali už nebolo ďaleko, to sa týka aj tejto sezóny. V nej sme dokázali už viackrát sami sebe, že dokážeme bodovať aj vonku, preto to skúsime aj v Šali,“ uviedol Straka s tým, že v tomto ročníku prelomili už viacero podobných sérií, preto by mohli aj túto.

Dobrou správou je to, že káder bude po dlhšej dobe prakticky kompletný, keďže dlhodobo zranení Marián Gardian a Andrej Zúbek nehrali v tejto sezóne ani minútu, no ostatní sú k dispozícii. Výnimkou zrejme bude len to, že Boris Saitz pre chorobu vynechá prvý zápas, ale vo zvyšku play-off by mal hrať. Nastúpiť tak už budú môcť Radim Chudoba, Šimon Macháč, Matej Macháč a aj dvojica Martin Biel a Ivan Bystrický, ktorá vynechala úplný záver nadstavby. Po dlhšej dobe tak nastane situácia, že tréner si bude môcť vyberať, koho zaradiť do zápasovej nominácie. „Aj keď to ešte u niektorých nie je optimálne zdravotne a ani po športovej forme, mali by sme nastúpiť kompletní a pripravení na play-off,“ doplnil Straka.

Podľa jeho slov sa celý tím na túto fázu sezóny teší, keďže majú šancu na dobré umiestnenie. „No sezóna je tak vyrovnaná, že ešte garantované nemáme nič. Bude to boj najlepších mužstiev na Slovensku, pričom veríme, že nám vyjde,“ dodal tréner považskobystric­kých MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tréner Považskobystričanov otvorene o celej sezóne: Mená najväčších ťahúňov tímu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM