Filip Chudý Rôzne

Zábava Považskobystričanov na Maškovej: Úvod lyžiarskej sezóny na VIDEO a FOTO

Na lyžiarsky vlek priamo v našom meste smerovali cez víkend desiatky Považskobystričanov. Ako to na Maškovej vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku Zábava Považskobystričanov na Maškovej: Úvod lyžiarskej sezóny na VIDEO a FOTO
38
Galéria

Vďaka minulotýždňovému intenzívnemu sneženiu dorazila počas uplynulého víkendu do nášho mesta aj lyžiarska sezóna. Lyžiarsky vlek Mašková počas neho bezplatne premával a privítal desiatky Považskobystri­čanov, ktorí sa na ňom postupne vystriedali. Boli na ňom lyžiari, snoubordisti, sánkovalo sa na ňom, resp. niektorí sa zabávali aj stavaním snežného hradu. Mohli ste na ňom stretnúť aj rodičov učiacich svoje deti lyžovať, navyše pokročilejší si vybudovali priamo na zjazdovke skok, ktorým si osviežovali svoje jazdy.

„Začínali sme o 10:00, končili cca o 15:30. Stále sa to tu striedalo, lebo decká sa rýchlo unavia, navyše v sobotu boli veľmi zlé podmienky, keďže bol ťažký sneh a zle sa lyžovalo. V nedeľu to bolo oveľa lepšie, trate už boli dobre prejazdené,“ povedal vlekár Vladimír Mráz, ktorý si vlek počas víkendu viackrát osobne vyskúšal.

Ako ďalej uviedol, pokiaľ bude sneh, potom sa na Maškovej bude určite lyžovať aj ďalší víkend, resp. každý, keď sa bude môcť. Vôbec premiérovo si ho bola podľa vlastných slov v nedeľu vyskúšať 15-ročná Považskobystričanka Michaela Hozáková. „Vďaka stránke Považská24.sk som sa dozvedela, že bude vlek otvorený, tak som ho sem prišla na snouborde vyskúšať. Je super, že niečo také máme priamo v Považskej Bystrici,“ konštatovala

Považskobystričania sa zabávali na Maškovej: Zábery priamo zo zjazdovky
1
Galéria

Rovno celú rodinu na Maškovú zobral 45-ročný Pavol Pepich. „Bývame tu hneď na Rozkvete, čiže sme sem prišli aj s mojimi piatimi deťmi pešo. Tri sa tu v sobotu lyžovali a dve hrali, v nedeľu sa dve lyžovali a dve hrali. Tento vlek priamo v meste vnímam veľmi pozitívne, veď to je pomaly jedinečné na Slovensku, že na sídlisku je vlek a navyše zadarmo. Takéto aktivity sú pozitívne, radšej nech sú deti tu ako za televízorom. Navyše aj pre mňa ako rodiča je výhoda, že niečo také tu máme. Hoci podmienky nie sú špičkové, aj tak to má množstvo výhod oproti vzdialeným lyžiarskym centrám,“ uviedol Pepich.

Priamo v Považskej Bystrici sa už lyžuje: Pozrite, ako to vyzeralo na Maškovej
38
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Cena do považskobystrickej nemocnice: Doktor Peter Rác osobnosťou roka!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM