Filip Chudý Futbal

Z trávnika v Považskej do TOP klubov: Kam všade to dotiahli naši futbalisti?

Náš trávnik vychováva talenty. Niektorí odchovanci považskobystrického klubu odštartujú sezónu vo vysokých súťažiach doma aj za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Z trávnika v Považskej do TOP klubov: Kam všade to dotiahli naši futbalisti?
Zdroj: Dnes24.sk

Nová futbalová sezóna sa pomaly rozbieha. Pre MŠK Považská Bystrica začne síce až v auguste, ale odchovanci klubu, ktorí hrávajú na najvyššej úrovni doma a v zahraničí ju už odštartovali, resp. odštartujú počas nasledujúceho víkendu.

Hrajú na Slovensku

Na súpiskách tímov najvyššej slovenskej súťaže nájdeme momentálne dvoch futbalistov, ktorých vychovali v Považskej Bystrici. Kapitánom ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble je 27-ročný krídelník Peter Orávik, ktorý počas tejto sezóny môže v najvyššej súťaži pokoriť hranicu 200 odohraných zápasov, chýba mu na to už len 14 stretnutí. Jeho novým spoluhráčom mohol byť 21-ročný stredopoliar Matej Jakúbek, ktorý prišiel pred sezónou do mužstva na skúšku. Tomuto Považskobystri­čanovi skončila v lete zmluva v Slovane Bratislava, ale keďže stále má problémy s kolenom, ViOn neposilnil.

Druhým odchovancom Považskej Bystrice, ktorý aktuálne pôsobí vo Fortuna lige, je 29-ročný stredopoliar Anton Sloboda. Ten v lete prestúpil z poľského klubu Podbeskidzie Bielsko-Biela do Trnavy. S ňou sa mu darí aktuálne aj v Európskej lige. „Sústredíme sa na záležitosti, ktoré máme vo vlastných rukách a urobíme všetko, aby sme v nich boli úspešní,“ povedal Sloboda ešte pred štvrtkovým zápasom vo Viedni proti Austrii, v ktorom náš odchovanec pomohol k výhre 1:0.

Považskobystrickí legionári

Dvojicu odchovancov Považskej Bystrice nájdeme aj v českej najvyššej súťaži, ktorá štartuje v piatok zápasom Dukla Praha – Teplice. Ten bude špecifický pre 27-ročného brankára Martina Chudého. Tento Považskobystričan totiž v zime prestúpil do Teplíc práve z Dukly. Chudému sa počas letnej prípravy darilo, keď v nej nedostal ani jeden gól.

„Nová sezóna vždy prináša nové výzvy a ja verím, že mi ich prinesie čo najviac. V prvom rade chcem aj túto sezónu zvládnuť v plnom zdraví a verím, že to ostatné príde. Rád by som väčšiu časť sezóny odohral na poste brankárskej jednotky, to by ma potešilo,“ prezradil Martin Chudý.

Chce na ME

Považskobystrické zastúpenie nájdeme aj v Zbrojovke Brno, kde pôsobí Tomáš Brigant. Tento šikovný 21-ročný krídelník je v súčasnosti tiež členom slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorá je blízko k postupu na ME do 21 rokov 2017 v Poľsku. „Musíme zvládnuť tie zápasy, čo nás na jeseň čakajú, ideme najprv na Cyprus, potom doma hostíme Bielorusko a na záver kvalifikácie cestujeme do Turecka. Ak chceme teda postúpiť, tieto prekážky musíme prekonať. Jedných z mojich cieľov pred novou sezónou je sa dostať do kádra slovenskej 21-tky na ME,“ vyjadril sa Tomáš Brigant, ktorý pripustil počas sezóny možné hosťovanie v inom klube.

V lete zmenil klub aj 24-ročný brankár Pavol Bajza. Tento odchovanec považskobystrického futbalu vymenil Borčice za dánsku druhú ligu, keď sa upísal Velje. Päťnásobný dánsky majster sa chce čo najrýchlejšie vrátiť do najvyššej súťaže, k čomu mu má Bajza pomôcť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Futbalový štadión v Považskej s novinkou: Horúčava by už nemala tak škodiť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM