Filip Chudý Rôzne

Vzácna návšteva v Gymnáziu: Medzi študentov prišiel jeden z najúspešnejších Považskobystričanov, FOTO

Naše gymnázium v pondelok privítalo vzácnu návštevu. Do tejto školy sa aspoň na chvíľu vrátil úspešný absolvent Milan Cigánik, dnes slovenský veľvyslanec v Albánsku a zároveň rodák z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva v Gymnáziu: Medzi študentov prišiel jeden z najúspešnejších Považskobystričanov, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Od konca roka 2013 je slovenským veľvyslancom v Albánsku považskobystrický rodák Milan Cigánik. Skúsený diplomat si príležitosti toho, že Slovensko bude v druhom polroku 2016 predsedať Rade Európskej únie (EÚ), zamieril medzi študentov školy, ktorej lavice dral a kde zložil skúšku dospelosti. Terajším tretiakom v približne hodinovej prednáške vysvetlil, čo Slovensko ako predsedajúcu krajinu čaká, aké budú naše priority na čele Rady EÚ, no a čo môžu byť problémové body, keďže napríklad Veľká Británia zvažuje vystúpenie z EÚ. Následne sa študenti začali pýtať fundované otázky, na základe ktorých sa spustila veľmi zaujímavá diskusia.

„Odkedy som tu študoval, tak toto bola moja prvá návšteva a stretnutie so študentmi stredoškolákmi. Môžem povedať, že účasť a aj reakcie študentov som vnímal pozitívne. Študenti kladením otázok potvrdili, že vedia o čom je táto téma. Skutočne ma potešilo, že si uvedomujú, že žijeme v Európskej únii a Slovensko je jej plnohodnotný člen. Naozaj bola to veľmi pozitívna reakcia študentov,“ povedal slovenský veľvyslanec v Albánsku Milan Cigánik.

Na gymnáziu momentálne študuje aj jeho neter Nina, no aj tak nemal žiadne väčšie očakávania pred tým, ako sa aspoň takouto formou vrátil medzi múry tejto školy. „Vedel som, že idem medzi približne 17-ročných študentov, pričom ťažko v dnešnej dobe odhadovať správanie tejto generácie. Z toho dôvodu som nemal žiadne očakávania. Povedal som si, že sa nechám prekvapiť, pretože to bolo nevypočítateľné. Ale študenti ma veľmi milo prekvapili,“ dodal Milan Cigánik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čísla, ktoré prezradia oveľa viac: Výsledky maturít všetkých považskobystric­kých škôl

Foto: ilustračné

Vzácna návšteva na gymnáziu: Veľvyslanec Milan Cigánik sa naň vrátil po rokoch
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM