Filip Chudý Kultúra

Využite posledný júlový víkend na zábavu: Tipy na akcie v Považskej a okolí

Počas nasledujúceho víkendu zažijeme záverečné dni tohtoročného júla. Rozlúčte sa s ním zábavnou formou. Kde sa dá zrelaxovať?

Ilustračný obrázok k článku Využite posledný júlový víkend na zábavu: Tipy na akcie v Považskej a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Divadielko Žužu: O zdravej výžive

28. júla o 17:00, fontána pri kine Mier

Interaktívne divadelné predstavenie zamerané na to, aby deti jedli viac ovocia a zeleninky. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presúva do kina Mier.

Vízie krajiny pod Manínmi a koncert Seventh Weapon

28. júla o 19:00, pri dome kultúry

V piatok sa môžete v CoolTajneRi tešiť hneď na dve akcie. Tou prvou bude diskusia a ukážky z prác považskobystrického architekta Mareka Turošíka, ktorý predstaví minulosť a vízie krajiny pod Manínmi. Po prednáške a diskusii sa môžete tešiť na energický nášup v podaní bystrickej kapely Seventh Weapon.

Koncert skupiny Drišľak

28. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Známa skupina z východu, ktorá svojou temperamentnosťou, spevom a hlavne ľahučkým humorom zabáva ľudí po celom Slovensku, zavíta aj do nášho mesta.

Bažant Kinematograf

28. júla o 21:30, fontána pri kine Mier

Už 15. ročník najväčšieho filmového festivalu pod holým nebom na Slovensku zavítal aj k nám. V záverečný deň sa bude premietať film Baba z ľadu.

Hodové slávnosti

29. a 30. júla, Dolný Moštenec

Jedna z považskobys­trických mestských častí bude mať počas víkendu hodové slávnosti, konkrétne tá v Dolnom Moštenci. V sobotu sa uskutoční futsalový turnaj a všetko to vyvrcholí v nedeľu od 15:00 kultúrnym programom. Pripravené sú aj atrakcie.

Manínsky pohár

29. júla o 10:00, autokamping Manínska tiesňava

Hasičská súťaž pre dobrovoľných hasičov z nášho okresu. V poobedných hodinách bude aj kultúrny program, v ktorom vystúpia: ľudová hudba Rajtar, ľudová hudba Poniklec, dychová hudba Hoľazňanka, hudobná skupina Rosa. Vo večerných hodinách zábava pod holým nebom, do tanca bude hrať DJ Šaro.

Futbal: Považská Bystrica – Predmier

29. júla o 17:00, futbalový štadión

Považskobystričania pokračujú v príprave na nový ročník. V stredu si poradili s Prečínom 4:1 a cez víkend ich čaká Predmier v ďalšej skúške na novú sezónu.

Koncert pod holým nebom

29. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

O hudobný program sa postarajú slovenskí pesničkári Archívny chlapec a Katarzia. Podobne, ako v prípade iných podujatí pri fontáne, v prípade nepriaznivého počasia sa bude konať v kine Mier.

Letné kino

29. júla o 21:00, futbalové ihrisko v Domaniži

V Domaniži organizujú letné kino pod hviezdami. V sobotu sa bude premietať film Inštalatér a okrem toho je pripravené aj občerstvenie.

Summer Biograf

29. júla o 22:00, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Už piaty ročník letného kina pod hviezdami. Môžete si vychutnať atmosféru letného kina v retro štýle. V sobotu sa celý tento ročník zakončí premietaním filmu Vo štvorici po opici.

Spanilá jazda Považím

30. júla od 10:00

V nedeľu Veterán Klub Manín organizuje zraz veteránov, pričom tie navštívia takmer celý náš okres. Začínajú pri reštaurácii Hošták, pokračujú na Domanižu, zastávky budú mať potom v Pružine a Kostolci, odtiaľ pôjdu na Plevník a cieľ je v Papradne.

15. výročie FSk Limbora

30. júla od 15:00, Kultúrny dom v Prečíne

Folklórna skupina Limbora z Prečína oslavuje 15 rokov založenia a v nedeľu predstaví aj nové CD. Pri tejto príležitosti je pripravený aj hudobný program, v ktorom vystúpi ďalších päť skupín.

„Bocian“ Riško

30. júla o 16:00, kino Mier

Leť za svojím snom! Riško je vrabec. A všetci to vedia. Všetci okrem Riška. Malá vtáčia sirota vyrastá v bocianej rodine, má bocianieho brata, bocianiu mamu, bocianieho otca a je samozrejme presvedčený, že sám sa narodil ako bocian. Lenže príde čas, kedy jeho adoptívna rodina vyráža na zimu do teplých krajín a Riška musia nechať doma. Animovaná komédia.

Slovnaft Cup: Prečín – Domaniža

30. júla 17:00, futbalové ihrisko v Prečíne

Prečínske hody ponúknu v nedeľu viacero lákadiel, pričom k jednému pomohol aj žreb Slovnaft Cup-u. O možnosť vyzvať v druhom kole Inter Bratislava si zahrajú v susedskom derby Prečín s Domanižou.

Dunkirk

30. júla o 19:00, kino Mier

Keď sa 400-tisíc mužov nemohlo vrátiť domov, domov si prišiel po nich. Prvý film kultového anglického režiséra Christophera Nolana založenom na reálnych historických udalostiach. Operácia Dynamo bola hromadnou evakuáciou vyše 330-tisíc Nemcami obkľúčených spojeneckých – britských, francúzskych a belgických vojakov z pláží a prístavu francúzskeho mesta Dunkerque. Prebehla medzi 27. májom a 3. júnom roku 1940.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská bude niekoľko dní bez teplej vody: Týka sa to týchto piatich sídlisk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM