Filip Chudý Rôzne

Výtlky sa nevyhli ani Považskej Bystrici: Kde je najhoršia situácia?

Po zime sa už tradične pristupuje k oprave ciest, výnimkou nie sú ani tie v našom meste. Miesta, kde sa objavili nebezpečné poškodenia.

Ilustračný obrázok k článku Výtlky sa nevyhli ani Považskej Bystrici: Kde je najhoršia situácia?
Zdroj: TASR

Zima dala zabrať aj cestám v Považskej Bystrici. Zimná údržba bola uplynulú sezónu v našom meste zabezpečená od 13. novembra 2017 do 28. marca 2018. „Aj napriek tomu, že zima bola náročná a dlhá, oproti predchádzajúcej sa podarilo dosiahnuť úsporu. Náklady na zimnú údržbu 2017/2018 boli približne 310 000 eur, čo je približne o 37 000 eur menej ako v predchádzajúcom roku,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, po ukončení zimnej pohotovosti sa začalo s odstraňovaním materiálu po zimnej údržbe na spevnených plochách a komunikáciách. Následne sa pristúpilo k hĺbkovému čisteniu, ktoré prebiehalo ako každoročne po etapách po jednotlivých mestských častiach. V súčasnosti prebieha vyspravenie komunikácií po zime.

„Po zimnom období je stav miestnych komunikácií vyhovujúci, avšak objavili sa aj, z pohľadu zjazdnosti, nebezpečné poškodenia na niektorých úsekoch miestnych komunikácií – Mládežnícka, Kukučínova ulica, areál bývalých Považských strojární. Tieto závady sa momentálne odstraňujú,“ vyjadrila sa mestská hovorkyňa.

Podľa jej slov oprava výtlkov prebieha podľa poveternostných podmienok približne od apríla do októbra. „Najzávažnejšie poruchy sa aktuálne opravujú, súbežne s týmito prácami sa robia vysprávky výtlkov tryskovou metódou na hlavných dopravných trasách miestnych komunikácií, nasledovať budú sídliská a potom prímestské časti,“ doplnila Kováčiková.

Tá tiež ozrejmila, že hlboké a skupinové výtlky sa opravujú zarezaním a položením nového asfaltobetónového krytu, podľa stupňa poškodenia sa rieši aj podložie. Výtlky menšieho charakteru a rôzne trhliny sa vyspravujú tryskovou metódou Turbo. Najviac poškodené komunikácie sa opravujú položením súvislého asfaltobetónového povrchu v rámci rekonštrukcií miestnych komunikácií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM