Filip Chudý Kultúra

Vychutnajte si nový týždeň v Považskej a okolí: Tipy, ktoré stoja za to!

Tento týždeň ponúka voľný deň navyše, čo je ideálny čas vyraziť si do mesta či okolia na obľúbené podujatie. Vyberte si z našich tipov.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si nový týždeň v Považskej a okolí: Tipy, ktoré stoja za to!
Zdroj: Dnes24.sk

Odnikiaľ

7. mája o 19:00, kino Mier

Katia je vydatá a spolu so svojím mužom Nurim a synom Roccom žije spokojným životom. Stačí však jeden moment a jej život sa zmení. Manžel aj syn zomierajú pri bombovom útoku. Je rozhodnutá urobiť všetko, aby dosiahla spravodlivosti. Môže sa jej to podariť? Nemecko- francúzska dráma.

Jarný farmársky deň

8. mája o 10:00, Salaš Praznov

Od 10:00 do 18:00 bude pripravený guláš, kapustnica, halušky z májovej bryndze, klobásky, jaternice, výrobky z ovčieho mlieka. Pre deti minizoo, nové detské ihrisko, húpačky, bedminton, petang a iné hry.

Deň otvorených dverí

11. mája, CSS NÁDEJ v Dolnom Lieskove

V piatok sa v priestoroch Centra sociálnych služieb NÁDEJ v Dolnom Lieskove bude konať Deň otvorených dverí. Počas tohto dňa bude možné nahliadnuť do života klientov a zamestnancov zariadenia, pozrieť si výrobky z pracovných terapií či dokonca previezť sa na koňoch.

Avengers: Nekonečná vojna

11. mája o 19:00, kino Mier

Koniec sa blíži… Veľkolepé vyvrcholenie desaťročnej série filmov štúdia Marvel. Môžete sa ho desiť. Môžete pred ním utekať. Ale osud vás aj tak dostihne. Štúdio Marvel prináša do kín najsmrtonosnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Na Zem prichádza mocný Thanos, aby sa zmocnil Kameňov večnosti, ktorých moc potrebuje k naplneniu svojich plánov. Avengers a ich mimozemskí spojenci musia riskovať úplne všetko a pokúsiť sa ho poraziť skôr, než jeho útok privedie vesmír k záhube.

Spanilá jazda Považím

12. mája o 10:00, štart pri reštaurácii Hošták

Ide o 2. ročník akcie, ktorá je venovaná všetkým nadšencom historických vozidiel, ktorý sa radi prevezú tými najkrajšími kútmi Horného Považia. Pripravil ju Veterán Klub Manín.

Míľa pre mamu

12. mája o 15:00, pred kinom Mier

Najväčšia oslava Dňa matiek. Registrácia pri kine Mier od 15:00 do 17:00, štart o 16:15. Účinkujú deti ZŠ Slovenských partizánov, Stakeout Crew (CVČ), Optimist Crew (CVČ), ZUŠ HO, SZUŠ STELLA, folklórny súbor CCVČ Rozkvet. Moderátorka Iveta Meluchová. Sprievodné akcie: súťaže, tvorivé dielne, tombola.

Futbal: Zápas v Považskej Bystrici

12. mája o 16:30, futbalový štadión

Považská Bystrica sa odhlásila z piatej ligy, pričom hráčov presunula do treťoligových Borčíc, pod ktorých hlavičkou súťaž dohrá, keďže od budúcej sezóny preberá ich licenciu. Tento týždeň k nám zavíta na považské derby Nemšová.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

12. mája o 18:00, športová hala

Považskobystričania bojujú o tretie miesto. Prvý domáci zápas zvládli, v sobotu príde na rad ďalší. Ukončíme deväťročné čakanie na medailu?

Tiché miesto

12. mája o 19:00, kino Mier

Keď ťa započujú, tak ťa ulovia. Obyčajná rodina sa snaží prežiť vo svete, kde i ten najslabší zvuk môže znamenať rozsudok smrti. Lee a Evelyn Abbottovi vychovávajú tri deti. Všetci sú zatiaľ nažive. Veľmi rýchlo si totiž osvojili pravidlá, ktoré začali platiť po ich príchode na Zem. Kto sú tí Oni? Nikto nevie. Vie sa len to, že majú mimoriadne vyvinutý sluch a akýkoľvek zvuk priláka ich pozornosť. Americký horor.

Medzinárodné stretnutie pri pamätníku

13. mája o 10:00, pamätník Tri kríže na Javorníku-Stratenci

Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Považskej Bystrici v spolupráci s Českým svazem bojovníků za svobodu vo Vsetíne pozývajú na Medzinárodné stretnutie pri pamätníku Tri kríže na Javorníku-Stratenci. Stretnutie sa koná v rámci 73. výročia oslobodenia od fašizmu, súčasťou je aj pietny akt kladenia vencov o 10:30.

Deň matiek

13. mája o 15:00, kino Mier

Hudobno-zábavný program pri príležitosti Dňa matiek v kine Mier. Účinkuje v ňom Štefan Skrúcaný.

Polnočná láska

13. mája o 19:00, kino Mier

Sedemnásťročná Katie má extrémnu citlivosť na denné svetlo, vzácnu, život ohrozujúcu chorobu. Počas dňa je od detstva zatvorená vo svojom dome a von môže vyjsť jedine v noci. Jej celý život sa zmení, keď jednej letnej noci stretne Charlieho, svoju platonickú lásku, s ktorým začnú prežívať neobyčajný románik. Americký romantický film.

Mimo predpoklad

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Galéria býva otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00. Výstava potrvá do 8. júna.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM