Filip Chudý Hádzaná

Výborná správa: Považská dostane dvojnásobnú európsku porciu a navyše ušetrí

Už onedlho vstúpia hádzanári Považskej Bystrice do novej sezóny v pohárovej Európe. A fanúšikovia sa majú na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa: Považská dostane dvojnásobnú európsku porciu a navyše ušetrí
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica už od polovice júla vedia, že v 3. kole Vyzývacieho pohára nastúpia proti známemu čiernohorskému klub RK Lovčen. No až v pondelok 23. októbra padla definitíva, kde sa vlastne bude hrať. Považskobystričania predostreli súperovi ponuku, aby sa oba súboje hrali v našom meste. A hoci sa už zdalo, že k dohode nepríde, po dlhých rokovaniach padla definitíva, že sa budú hrať oba súboje v našej športovej hale. Prvý súboj v piatok 24. a odveta v sobotu 25. novembra o 18:00.

„Máme to potvrdené z oboch strán a už sme to aj zaslali na Európsku hádzanársku federáciu. Súper mal požiadavku, že aby sa nehralo v nedeľu, keďže vtedy už majú vlastnú akciu doma, preto navrhovali, aby sa hralo vo štvrtok a piatok (23.-24. novembra), ale s tým sme absolútne nesúhlasili, preto sme sa dohodli na piatku a sobote,“ povedal zástupca nášho klubu Ľuboš Cifra.

Ako ďalej vysvetlil, dôvodom tohto kroku je ekonomická otázka, keďže sa musia platiť aj rozhodcovia, delegát, cesta či ubytovanie. „Matematika je jednoduchá. Ak sa hrá na dvoch miestach, náklady sú vlastne dvojnásobné. Ale ak sa hrá na jednom mieste, ide v podstate o polovičné náklady pre oba kluby. Takže vlastne je jedno, v akej forme by sme dvojzápas platili. No celkový balík nákladov na tento dvojzápas je týmto nižší,“ vysvetlil Cifra.

Považskobystričania ale nebudú súperovi všetko preplácať, aj ten bude mať vlastné náklady, no spokojná je aj naša strana. „Aj napriek tomu, že sa bude hrať dvojzápas u nás, čím znášame viaceré náklady, aj tak to bude pre nás lacnejšie, ako by sme cestovali na odvetu do Čiernej Hory,“ uviedol zástupca hádzanárskeho MŠK. V klube privítali aj to, že nestrávia na cestách dokopy 28 hodín, čo im pomôže v náročnom novembrovom programe, navyše hráči budú môcť poslednú novembrovú nedeľu stráviť s rodinami.

V MŠK na čele s trénerom Václavom Strakom sa snažia medzitým aj súpera zmapovať. „Vieme, že ide o lídra čiernohorskej súťaže, ktorý vyhral všetky doterajšie zápasy pomerne výrazným rozdielom. Ako lídri tabuľky teda určite majú kvalitu, ale asi až priamo na ihrisku u nás sa ukáže, že akú veľkú. Určite chceme postúpiť, ale netrúfam si odhadnúť naše šance,“ doplnil Cifra s tým, že aktuálne sa uvažuje aj nad spôsobom predaja vstupeniek, no najpravdepodobnejší je variant, že sa budú predávať dvojvstupenky na oba zápasy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vylepšené čísla považskobystrickej pevnosti: Prečo nás bolo menej? FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM