Filip Chudý Kultúra

Výber redakcie: TOP 10 prázdninových akcií v Považskej Bystrici!

Prázdniny sa začali, počasie zatiaľ praje, tak neseďte doma a strávte leto aktívne. Vybrali sme pre vás 10 TOP podujatí, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Výber redakcie: TOP 10 prázdninových akcií v Považskej Bystrici!
Zdroj: Dnes24.sk

Expres street party

8. júla o 20:00, mestská fontána

Nadupaná party prichádza priamo do nášho mesta. Najlepší zvuk, najlepšie svetlá, moderátori Rádia Expres a hviezdy, ktoré túžiš vidieť. Pri mestskej fontáne v blízkosti kina Mier vás budú baviť moderátorka Michaela Mäsiarová a DJ Tomáš z Rádia Expres, DJ Sukowach a hlavné hviezdy večera: DJ EKG, Strapo a Dominika Mirgová.

Predtým, ako som ťa spoznala

8. a 24. júla o 19:00, kino Mier

Láska si ťa nájde aj tam, kde to najmenej čakáš. Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia. O tom je príbeh tohto letného romantického filmu.

Legenda o Tarzanovi

9. a 29. júla o 19:00, kino Mier

Ikonickú postavu vytvorenú Edgarom Rise Burroughsom stvárnil Alexander Skarsgard. Odkedy sa muž, kedysi známy ako Tarzan, rozhodol opustiť africkú džungľu a žiť civilizovaný život ako Lord Greystoke, spolu so svojou ženou Jane, uplynulo už veľa rokov. Teraz…

Hľadá sa Dory

10. a 24. júla o 16:00, kino Mier

V animovanej komédii Hľadá sa Dory sa do kín vracia obľúbená modrá rybička Dory. Spokojne si nažíva na koralovom útese s priateľmi Nemom, jeho otcom Marlinom a stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov.

Od detailu.....k i­lúzii II.

21. júla, MG art galéria

V stredu 21. júla sa začne v MG art galérii na Ulici M. R. Štefánika výstava malieb Ivony Žirkovej. Táto úspešná výtvarníčka získala vo svojej kariére nejedno ocenenie. Jej výstavu v našom meste si môžete pozrieť do konca augusta.

Country pod hviezdami

23. júla, amfiteáter v Praznove

Občianske združenie Klub priateľov country hudby, country skupina Alabama a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravujú na zrekonštruovanom amfiteátri v Praznove hudobné podujatie Country pod hviezdami. Ak máte radi tento štýl hudby, viete, kam máte počas leta ísť.

Sima

23. júla o 21:00, Life music club

Počas leta bude v „lajfku“ koncertovať aj nový objav slovenskej hudobnej scény, ktorým je mladá speváčka Sima. Spolu s DJ Sundayom sa postarajú o tú pravú letnú zábavu v našom meste.

CoolTajneR

Pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR po úspešnej minuloročnej premiére pokračuje oficiálne prvým ročníkom. Okrem kultúry, športu, zábavy a komunitných podujatí prinesie aj niekoľko noviniek. Prakticky každý prázdninový deň sa bude pred Domom kultúry v špeciálnych lodných kontajneroch niečo diať.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha počas celých prázdnin výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bažant Kinematograf pod bystrickým nebom: ZOZNAM filmov, ktoré uvidíme

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM