Filip Chudý Hádzaná

Voľno pomohlo k návratu na druhé miesto: Kam Považská všetko smeruje? FOTO

Kvôli zápasovému voľnu nemohli Považskobystričania v minulom kole obhajovať druhé miesto v tabuľke na ihrisku, ale až tak im to neprekážalo...

Ilustračný obrázok k článku Voľno pomohlo k návratu na druhé miesto: Kam Považská všetko smeruje? FOTO
16
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V treťom kole nadstavbovej časti Slovnaft handball extraligy privítali hádzanári MŠK Považská Bystrica netradične v piatok podvečer ŠKP Bratislava. Húževnatého súpera porazili 28:22, pričom celý čas výsledok kontrolovali, veď ani raz neprehrávali. „Súper s mladými hráčmi hral síce sympaticky, ale my sme v prvom polčase boli netrpezliví. Chceli sme získavať lopty zadarmo, lenže naša obrana bola príliš otvorená. Dostali sme veľa gólov, s čím som nespokojný. Po zmene strán sme zlepšili obranu, súpera tým dostávali do pasivity, lenže za päť sekúnd sme pokazili kontry a museli opäť brániť. V útoku sme boli netrpezliví a stratili veľa lôpt,“ začal pozápasové hodnotenie náš tréner Václav Straka.

„Síce zápas nejavil známky veľkej krásy, ale pre nás bolo dôležité, že sme rozložili sily. Všetko totiž smerujeme k tomu, že v stredu nás čaká dôležitý zápas s Topoľčanmi. Preto som rád, že sa nikto nezranil a zápas sme zvládli,“ doplnil považskobystrický tréner.

Topoľčany v priamom súboji o druhé miesto privítame už v stredu o 18:00, pričom následne v sobotu cestujeme do Šale. Preto bolo dôležité, že sily v piatkovom stretnutí sme rozložili na viac hráčov. Navyše súpiska po chrípkovej epidémii bola hneď plnšia a niektorí hráči sa potrebovali rozohrať. „Určite sme na tom lepšie, krátke zápasové voľno nám pomohlo. Choroby sa prekonali a celkovo by to malo byť už len lepšie. Stále len čakáme na presný výsledok vyšetrenia Radima Chudobu, čo má so zraneným stehnom, ale nemalo by to byť úplne najhoršie. Lenže zopár zápasov nám chýbať bude,“ opísal aktuálny stav kádra Straka.

Podľa slov navrátilca Borisa Saitza odohrali Bratislavčania u nás bojovný zápas. „Viacerých z nich dobre poznám zo vzájomných stretnutí. Vedeli sme, že budú veľa behať, s čím sme sa nielenže vyrovnali, ale v závere sme mali trháky už my. Súperovi asi došli sily, keďže má zranených hráčov, pričom nie je preňho ľahké hrať proti skúsenému súperovi,“ konštatoval náš strelecky stopercentne úspešný hráč, keďže premenil všetky tri svoje pokusy. „Strelecky mi to vyšlo, ale boli to všetko zakončenia s kontaktom, čo mne vyhovuje,“ uviedol Saitz.

Tréner ŠKP Peter Kostka gratuloval domácim k zaslúženému víťazstvu. „My sme sem prišli s malou dušičkou a cieľom dôstojne to odohrať. V minulých dueloch proti Šali sme hrali slušne, hoci výsledky neboli ideálne. Stále máme v kádri viac hráčov zo staršieho dorastu, keďže sa nám nevyhýbajú zranenia. Hráči ma teraz potešili, aj keď po prehre o šesť gólov by som byť potešený nemal, ale vidím tam progres,“ konštatoval kouč hostí.

Podľa jeho slov viacerí jeho zverenci ani nedúfali, že sa dostanú do extraligového kádra, ale hrajú kvalitne a majú pred sebou perspektívu. „My sa už tešíme aj z takýchto maličkostí. Ale treba povedať, že sme mohli a mali uhrať prijateľnejší výsledok, čiže maximálne prehrať o tri góly, ale mali sme úzku lavičku a hráčom dochádzali sily. Naša hra už v závere nemala také tempo a trápili sme sa v útoku,“ dodal Kostka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská Bystrica porazili Bratislavčanov: Pozrite zábery zo zápasu
16
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM