Filip Chudý Kultúra

Víkend v Považskej Bystrici a okolí: Akcie, na ktoré sa môžete vybrať!

Druhý marcový víkend bude v Považskej a okolí bohatý na podujatia rôzneho druhu. Kde a kedy si môžete spríjemniť víkendový čas?

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Považskej Bystrici a okolí: Akcie, na ktoré sa môžete vybrať!
Zdroj: Dnes24.sk

Vansovej Lomnička 2017

10. marca o 12:00, Považské osvetové stredisko

Okresná organizácia Únie žien Slovenska, Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozývajú recitátorky – milovníčky prednesu poézie a prózy na regionálne kolo 50. ročníka Vansovej Lomničky. Súťaž sa uskutoční dňa 10.marca 2017 v klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici.

Otvorenie pobočky Považskej knižnice

10. marca o 13:30, ZŠ SNP

Považská knižnica v Považskej Bystrici pozýva na otvorenie svojej novej pobočky na SNP, ktorá bude na tamojšej základnej škole.

Uvedenie novej knihy Gejzu Sádeckého

10. marca o 16:00, Považské osvetové stredisko

V klubovni Považského osvetového strediska sa tiež uskutoční slávnostné uvedenie knihy Gejzu Sádeckého Bratia z Trenčianskeho hradu. Považské osvetové stredisko sa nachádza v budove SPŠ.

Logan: Wolverine

10. marca o 18:30, kino Mier

Wolverine sa vracia. Tentokrát však nie v dokonalej kondícii. Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánom tiež neprekypuje. Naviac je na všetko skoro sám. Z X-Menov prežíva ešte Charles Xavier, známy tiež ako Profesor X, ktorý je ale vážne chorý. Americký fantazijný film.

Menďov memoriál

11. marca o 10:00, Považská Teplá

Už jeho 30. ročník štartuje v Považskej Teplej od reštaurácie pri chatovej osade. Menďov memoriál je vytrvalostno-orientačný pretek, založený na počesť horolezca Vladimíra Špindora. Memoriál je tiež skúškou vytrvalosti, odolnosti a sebazaprenia, hlavne je však o pozitívnom myslení. Memoriál ponúka možnosť spoznať prekrásne okolie Manínskej úžiny, ktoré nie je bežne dostupné turistickými chodníkmi. Ide o celodenné podujatie s bohatým programom.

Expedičná kamera Považská Bystrica 2017

11. marca o 16:00, kino Mier

Filmový festival Expedičná kamera je opäť po roku späť a predstavuje tie najlepšie dobrodružné filmy z hôr, divokej prírody a extrémnych zážitkov. Pripravte sa na poriadnu dávku objavovania, napätia a chleba s masťou a cibuľou!

Jaričku vám nesieme

12. marca o 15:00, kino Mier

Jarný program Mestského folklórneho štúdia a jeho hostí, v ktorom účinkujú DFS Mladosť a jeho ľudová hudba, prípravky MFŠ, MŠ Železničná. Námet, scenár, réžia: Janka a Milan Jankoviechovci. Hudobná úprava: Alena Čičková, Dobroslav Kortman. Ideálny tip na nedeľné popoludnie s deťmi.

Kong: Ostrov lebiek

12. marca o 18:30, kino Mier

Producenti úspešnej Godzilly sa pustili do ďalšieho filmového dobrodružstva gorilieho monštra, ktoré tentoraz vládne malému ostrovu „lebiek“ v juhovýchodnej Ázii. Píše sa rok 1973 a do konca vietnamskej vojny je ešte ďaleko. Rôznorodá skupina vojakov, vedcov, dobrodruhov a… Americká fantazijná dráma.

Našimi objektívmi

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií členov občianskeho združenia Fotoklub Považie, ktorá potrvá do 17. apríla. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Výtvarné spektrum

Kino Mier

V priestoroch kina Mier si tiež môžete pozrieť výstava regionálnej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby, ktorá potrvá do 26.marca. Časy sú rovnaké, ako pri výstave Našimi objektívmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

KOMPLETNÝ PREHĽAD futbalovej jari: Považskú Bystricu čakajú tieto zápasy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM