Filip Chudý Kultúra

Víkend v Považskej a okolí prichádza: Tipy na akcie, ako ho možno stráviť

Ak hľadáte inšpiráciu na najbližší víkend, potom vám môže pomôcť tento zoznam viacerých pútavých podujatí, ktoré budú v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Považskej a okolí prichádza: Tipy na akcie, ako ho možno stráviť
Zdroj: TASR

Divadielko Žužu: O statočnom indiánovi

11. augusta o 17:00, fontána pri kine Mier

Bábkové divadlo tentoraz prináša príbeh o pomáhaní si a priateľstve. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presúva do kina Mier.

Art Night v Cooltajneri spojená s letným kinom

11. augusta o 18:00, námestie pred domom kultúry

Najskôr sa bude besedovať s Petrom Adamom, zberateľom historických kníh. Následne sa počas vernisáže predstaví bystrický umelec Filip Bednár so svojimi dielami. Vzápätí zhruba o 19:30 sa bude rozprávať s rumunskou režisérkou Monicou Lazurean – Gorgan, ktorá predstaví svoj film Iba dych. Film. ktorý si premietneme v letnom kine zhruba o 20:30, zachytáva nábožnú rodinu, do ktorej sa narodí chorá dcérka. Vstup je voľný.

Koncert pod holým nebom

11. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Hudobný večer otvorí svojim koncertom Jerguš Oravec. Na pódiu ho vystriedajú Kubo Ursíny a Dorota Nvotová, ktorí divákom predstavia muzikál Peter a Lucia, voľne inšpirovaný klasickým dielom Romaina Rollanda.

Countrycross Domaniža

12. a 13. augusta o 10:00

Ide o druhý ročník Countrycrossu in memoriam Janka Haviara O pohár starostu obce Domaniža. Jazdci sa môžu tešiť na dobre pripravenú trať, super organizáciu a hodnotné ceny pre víťazov. Na svoje si prídu aj diváci, na ktorých čaká vynikajúce občerstvenie, let rogalom, dobrá hudba a mnoho iného. Súťažiť sa na trati v Domaniži začne každý deň o 10:00.

Country & rock večer pod Holým vrchom

12. augusta o 16:00, Múzeum – stará škola v Brvništi

V programe vystúpia Zálesáci, Iba tak…, B+P band, Martina Říčková, Vilo Lejčík, Jaro Bubel, Str.Una. Po skončení programu bude country zábava.

Melody Perkelt

12. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Predstavenie plné výbornej swingovej hudby a humoru. Účinkujú: Anka Šišková, Roman Féder a Funny Fellows. Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v kine Mier.

Tanečné popoludnie

13. augusta o 15:00, amfiteáter v Praznove

Hudobno-zábavný program, v ktorom účinkujú: Bojňanci, Aspero, Marek Bednár, Helena Pagáčová a FZ Melody. Tanečné popoludnie pokračuje voľnou zábavou so skupinou FZ MELODY do 20:00.

Rozprávková cesta

13. augusta o 15:00, Brvnište

Deti spolu s rodičmi sa môžu tešiť sa na ďalší ročník Rozprávkovej cesty, ktorá bude mať 11 zastavení s rozprávkovými postavičkami. Tento rok je zraz na Rydzovskom moste v Brvništi, odkiaľ vedie cesta do lesa za rozprávkou. Na záver je tradičná opekačka.

Emoji film

13. augusta o 16:00, kino Mier

Mesto Textopolis sa nachádza v četovacej aplikácii a obývajú ho Smajlíci. Ich životný cieľ je jednoduchý – chcú byť vyvolení a použití majiteľom telefónu pri ďalšej konverzácii. Energický Gene sa však od ostatných Smajlíkov líši. Narodil sa s množstvom emócií, čo mu komplikuje život. Americká animovaná rozprávka.

Čiara

13. augusta o 19:00, kino Mier

Sú hranice, ktoré prekročíš len raz. Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Slovenský thriller.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výnimočné nebo nad Považskou a okolím: Najkrajšie noci v roku sa blížia, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM