Filip Chudý Kultúra

Víkend sa už blíži: Pozrite si zaujímavé tipy pre Považskú Bystricu a okolie

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôžu naše tipy na podujatia, ktoré môžete zažiť nastávajúci víkend.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži: Pozrite si zaujímavé tipy pre Považskú Bystricu a okolie
Zdroj: TASR

33. Školská divadelná akadémia

27. apríla o 8:00 a 15:30, kino Mier

Gymnázium v Považskej Bystrici organizuje túto divadelnú akadémiu každý rok. Tentoraz sa budú hrať v čase od 8:00 – 11:00 a 15:30 – 18:00 hry: Vražda na Níle – Divadielko 11 (réžia: Viera Čížová), Skrotenie zlej ženy – divadielko Študent (réžia: Zuzana Hrenáková), Desať malých černoškov – divadielko B-Komplex (réžia: Barbora Chudá).

Mimo predpoklad

27. apríla o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok. Výstava potrvá do 8. júna.

Bezplatná burza výpestkov zo záhrady

28. apríla o 8:00, Brvnište

Pred NS Jednota SD pripravili záhradkári z Brvnišťa bezplatnú burzu výpestkov zo záhrady rôznych druhov rastlín.

Návšteva Márie Terézie v Orlovskom Kaštieli

28. a 29. apríla o 10:00, Hotel Gino Park Palace

Skupina historického šermu Bojník predstaví návštevu Márie Terézie pri príležitosti potvrdenia grófskych titulov rodu Balassa v Orlovskom kaštieli, zvyky uhorskej šľachty, tanečné a šermiarske umenie. Súčasťou prehliadky bude aj výstava svätoštefanskej koruny, dobových kostýmov, historických zbraní a návšteva kaplnky sv. Jána Nepomuckého. Prehliadky začínajú každú hodinu, posledná o 16:00.

Králik Peter

28. apríla o 16:00, kino Mier

Rodinná komédia podľa svetoznámych príbehov Beatrix Potterovej. Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna medzi ním a obyvateľmi záhrady.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

28. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričania zvádzajú v semifinále play-off boj s Topoľčanmi. Ak v ňom chcú uspieť, už si nemôžu dovoliť zaváhať.

Fakjú pán profesor 3

28. apríla o 18:30, kino Mier

Samozvaný učiteľ Zeki Müller je späť. Silnejší než predtým, plný odhodlania a túžby dostať zo svojich študentov na čele so Chantal čo najviac. Veľa v nich ale už neostáva. Uspeje pri záchrane školy a jej chovancov? Nemecká komédia.

Klepeto

29. apríla o 13:00, Zemiansky Kvašov

85. ročník Jurajovských hodov v Zemianskom Kvašove. Od 13:00 do 02:00 je pripravený hudobný program, v ktorom postupne vystúpi osem skupín a hudobníkov.

Včelárska nedeľa

29. apríla o 14:00, stará škola v Brvništi

Včelárska nedeľa v starej škole v Brvništi prináša podujatie pre včelárov, záujemcov o včelárenie a pre konzumentov medu a včelích produktov. Vstup voľný. Príďte povzbudiť včelárov v ich záslužnej práci.

Stretnutie heligonkárov

29. apríla o 14:00, Dom kultúry Papradno

Na 10. ročníku Stretnutia heligonkárov v Papradne má byť až 31 vystupujúcich. Vstupné 2 eurá.

Fashion Revolution Week Považská Bystrica

29. apríla o 15:00, Ateliér Milana Sládka ZUŠ IWK

V našom meste si počas Fashion Revolution Weeku nachystali zaujímavý program. Tešiť sa môžete na film Spomaľovanie rýchlej módy. Predstavia sa vám tiež udržateľné značky či SWAP oblečenia – kde prinesiete staré a získate nové. Nebude chýbať ani diskusia s hosťami z módneho priemyslu, kde sa vám predstaví aj špeciálny hosť Andrea Pojezdálová.

Divadelné predstavenie

29. apríla o 17:00, Dom kultúry Dolná Mariková

Veselohru od Ferka Urbánka môžete vidieť v podaní hercov divadelného súboru Lúky v nedeľu v Dome kultúry v Dolnej Marikovej. Vstupné: pre dospelých 2 €, pre deti a mládež zdarma.

Súboj pohlaví

29. apríla o 18:30, kino Mier

On sa iba tak stavil, ona zmenila históriu. Existujú na svete rozdielnejšie bytosti ako je muž a žena? Ich večný súboj budú viesť v novej komédii „Súboj pohlaví“ oscarová Emma Stone ako silná žena a feministka a Steve Carell čoby sexistický šovinista. Bojovým poľom je tu okrem samotného života aj tenisový kurt, kde sa uskutoční vojna o všetko.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá už len do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM