Filip Chudý Kultúra

Víkend sa hlási o slovo: Kde sa v Považskej a okolí dá zahnať nuda?

Druhý novembrový víkend sa nezadržateľne blíži. Ak ešte neviete, kam počas neho zájsť, tu sú tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa hlási o slovo: Kde sa v Považskej a okolí dá zahnať nuda?
Zdroj: TASR

Bajkeri

10. novembra o 18:30, kino Mier

Jakub, David a Sašo trávia väčšinu času vo svete sociálnych sietí a ich najväčším životným problémom je vybitý mobil alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sú donútení vydať sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet. Česká hudobná romanca.

Deň vojnových veteránov

11. novembra o 11:00, Pamätník SNP

Pietny akt kladenia vencov k Pamätníku SNP v Považskej Bystrici pri príležitosti Dňa vojnových veteránov.

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

11. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu veľmi dobre, veď sú na čele tabuľky, čo je historický moment pre náš hokejbal. Proti Svidníku nastúpia ako favoriti, pričom budú mať šancu vyhrať už 10. zápas za sebou. Dokážu to?

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov B

11. novembra o 18:00, športová hala

Naši hádzanári prehrali v tejto sezóne iba s úradujúcim majstrom z Prešova. V sobotu k nám príde jeho rezervné mužstvo, za ktoré hrávajú viacerí známi hráči doplnení o talenty slovenskej hádzanej, ktorí nachytali na hruškách už všetkých našich priamych súperov a zobrali im body. No Považskobystričania budú rázne proti tomu, aby sa to stalo aj im.

Thor: Ragnarok

11. novembra o 18:30, kino Mier

V najnovšom príbehu je Thor uväznený na opačnom konci vesmíru. Bez svojho mocného kladiva je nútený pustiť sa do preteku s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – skazu svojho domova a koniec asgardskej civilizácie, ktorý sa snaží dosiahnuť nový silný nepriateľ, asgardská bohyňa smrti Hela. Predtým ale musí prežiť smrtonosnú gladiátorskú súťaž, v ktorej je jeho súperom bývalý spojenec a kolega z Avengers – Neuveriteľný Hulk.

Reprezentačný ples

11. novembra o 19:00, Kultúrny dom v Podmaníne

Už 9. Reprezentačný ples sa uskutoční v podmanínskom kulturáku. Do tanca bude hrať skupina Extra. Na spestrenie večera bude prichystaný sprievodný program a tombola.

Zamykanie Manínskej úžiny

12. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude o 13:00 na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine, no turistika začne už v ranných hodinách.

2. Twerk

12. novembra o 11:00, Havana club

Ak chcete vedieť, ako tancovať so svojím zadkom, potom vám to ukážu aj v Považskej Bystrici na druhom workshope, konkrétne Simona Horváthová, zakladateľka twerku na Slovensku.

Futbal: Plevník-Drienové – Považská Bystrica

12. novembra o 13:30, futbalové ihrisko v Plevníku-Drienovom

Pomaly sa končí jesenná časť tohto futbalového ročníka, ale ešte na nás čaká veľké okresné derby. Považskobystričania zavítajú na pôdu jednej z najväčších obcí nášho okresu. Ako dopadne táto konfrontácia?

My Little Pony vo filme

12. novembra o 16:00, kino Mier

Priateľstvo má mnoho farieb. V tomto americkom animovanom filme sa predstaví šestica obľúbených farebných koníkov, ktorých na veľkom plátne čaká najzaujímavejšie a najkrajšie dobrodružstvo všetkých čias.

Jigsaw

12. novembra o 18:30, kino Mier

Táto hra nikdy nekončí. V meste sa za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého násilia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – Johna Kramera. Ale ako je to možné? Muž neslávne známy pod prezývkou Jigsaw, je už viac ako desať rokov mŕtvy… Americký horor.

Nadežda Jakúbková: Pokoj – Láska – Farby

Kino Mier

Autorská výstava obrazov Nadeždy Jakúbkovej potrvá v kine Mier do konca novembra. Inšpiráciu autorka nachádza najmä v kresbe a v technike suchého pastelu. Pozrieť si ju môžete počas prevádzky PX Centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania hľadajú formu: Na tréningoch všetko OK, príde zápas a …

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM