Filip Chudý Kultúra Kultúra

Víkend predo dvermi: 10 akcií v Považskej, kde to bude žiť

Ďalší prázdninový víkend sa nezadržateľne blíži. Ak ešte neviete, čo počas neho budete robiť, tu sú tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Víkend predo dvermi: 10 akcií v Považskej, kde to bude žiť
Zdroj: TASR

Očista: volebný rok

22. júla o 19:00, kino Mier

Užite si noc, v ktorej je povolené všetko. Noc očisty je najobľúbenejšou nocou v roku pre všetkých úchylov a ľudí, ktorí majú s niekým nevybavené účty. Počas dvanástich očistných hodín môžete totiž beztrestne hocikoho zabiť, okradnúť či znásilniť, alebo sa naopak stať obeťou trestného činu a nikto vám nepomôže. Ak máte záujem pozrite si tento americký thriller.

Túlavé divadlo Jakuba Nvotu – Rómeo, Júlia a vírus

22. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Túlavé divadlo je voľné zoskupenie hercov, režisérov, autorov, hudobníkov a komediantov. Jeho režisérom je Jakub Nvota. Na pódiu pri mestskej fontáne predvedú hru Rómeo, Júlia a vírus. Najslávnejší milenci v dejinách drámy sa pred vašimi očami zamilujú znova. No tentoraz v skvelej komédii.

Futbalový turnaj mužov

23. júla o 13:00, futbalové ihrisko v Podmaníne

Pri príležitosti 30. výročia otvorenia futbalového ihriska v Podmaníne sa miestny TJ Manín Podmanín rozhodol zorganizovať futbalový turnaj mužov. Okrem domáceho družstva budú ďalej štartovať TJ Partizán Domaniža, TJ Plevník-Drienové a z Moravy zavíta TJ Jiska Krhová. Finále sa začne o 17:30.

Country pod hviezdami

23. júla o 15:30, amfiteáter v Praznove

Občianske združenie Klub priateľov country hudby, country skupina Alabama a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravujú na zrekonštruovanom amfiteátri v Praznove hudobné podujatie Country pod hviezdami. Ak máte radi tento štýl hudby, viete, kam máte počas leta ísť.

Jazzový večer

23. júla o 17:30, Gino Park Palace

Ak nemáte radi Country, v sobotu je v ponuke aj džez. V priestoroch kaštieľa v Orlovom vystúpi funk live band Alexandra Kováča. Vstup na podujatie je voľný.

Učiteľka

23. júla o 19:00, kino Mier

Režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský prinášajú na plátna kín ďalšiu výnimočnú filmovú snímku, ktorá mala svetovú premiéru v hlavnej súťaži tohtoročného festivalu v Karlových Varoch. Nadčasový príbeh o učiteľke, na prvý pohľad milej a láskavej, ktorá rafinovaným spôsobom manipuluje žiakmi a ich rodičmi, je inšpirovanými skutočnými udalosťami.

Sima

23. júla o 21:00, Life music club

Počas leta bude v „lajfku“ koncertovať aj nový objav slovenskej hudobnej scény, ktorým je mladá speváčka Sima. Spolu s DJ Sundayom sa postarajú o tú pravú letnú zábavu v našom meste.

Summer Biograf

23. júla o 21:30, areál ZŠ v Považskom Podhradí

Už štvrtý ročník letného kina pod hviezdami. Môžete si vychutnať atmosféru letného kina v retro štýle. V sobotu večer sa bude premietať film Gympl.

Hľadá sa Dory

24. júla o 16:00, kino Mier

V animovanej komédii Hľadá sa Dory sa do kín vracia obľúbená modrá rybička Dory. Spokojne si nažíva na koralovom útese s priateľmi Nemom, jeho otcom Marlinom a stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov.

Predtým, ako som ťa spoznala

24. júla o 19:00, kino Mier

Láska si ťa nájde aj tam, kde to najmenej čakáš. Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia. O tom je príbeh tohto letného romantického filmu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bystričanov opantal celosvetový hit: Pokémoni priamo v centre, ber mobil a choď!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM