Filip Chudý Kultúra

Víkend klope na dvere: Tipy pre Považskobystričanov, kam si vyraziť

Na blížiaci sa víkend sa tešia aj ľudia v Považskej Bystrici a okolí. Pre tých, ktorí ešte nevedia, ako ho stráviť, prinášame niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere: Tipy pre Považskobystričanov, kam si vyraziť
Zdroj: TASR

Premietanie filmu S deťmi cez hory

13. októbra o 17:00, Retro

Príchodom detí sa často menia preferencie rodičov, ktorí májú pocit, že potomkov treba zahrnúť pohodlím, tichom a teplou stravou… Príďte sa pozrieť, čo všetko deti a rodičia s radosťou na horách zvládnu. Premietanie filmu je spojené s diskusiou s účastníkmi.

Hokej: Považská Bystrica – HC Bratislava

13. októbra o 18:00, zimný štadión

Našim hokejistom trénerská zmena evidentne pomohla, keďže po novozámockej rezerve (7:2) porazili aj Spišiakov (4:0). Teraz privítajú nováčika z Bratislavy, pričom si robia zálusk na ďalšie tri body.

Snehuliak

13. októbra o 18:30, kino Mier

Čoskoro napadne prvý sneh. Potom znovu zabije. Po tomto filme už nikdy nebudete stavať snehuliaka s radosťou. Harry Hole je enfant terrible tímu, vyšetrujúceho zločiny v nórskej metropole. Na jednej strane je to výnimočne dobrý detektív, ktorého netradičné metódy skoro vždy vedú k úspechu, na strane druhej sa však jedná o nezodpovedného alkoholika. Americký triler.

Hokejbal: Považská Bystrica – Martin

14. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považská Bystrica bojuje o čelo tabuľky, na ktoré stráca z druhého miesta len bod. Doma by preto proti predposlednému Martinu nemala zaváhať. Zvládne úlohu favorita?

Slávnostné otvorenie kalvárie

14. októbra o 14:00, kalvária

Kalvária v Považskej Bystrici sa po zmenách bude slávnostné otvárať. Nebude chýbať krížová cesta (14:00 – 14:30), slávnostná bohoslužba spojená s požehnaním (14:30 – 15:00) a o kultúrny program sa postará vokálne kvinteto OTX zo Žiliny (15:00 – 16:00).

Hádzaná: Považská Bystrica – Modra

14. októbra o 18:00, športová hala

Považskobystričania privítajú v treťom domácom zápase novej sezóny Modru. V tomto súboji budú jasným favoritom. Potvrdia to aj výrazným víťazstvom?

Blade Runner 2049

14. októbra o 18:30, kino Mier

Po tridsiatich rokoch od prvého filmu prichádza nový blade runner s meno Ka, aby odhalil tajomstvo, ktoré môže uvrhnúť zvyšky spoločnosti do chaosu. Jeho pátranie ho privedie až k bývalému blade runnerovi, ktorý bol tridsať rokov nezvestný… Amrický akčný sci-fi triler.

Bicyklovanie Andami a Amazonom Ekvádoru

14. októbra o 19:00, Retro

Ekvádor je splneným snom pre každého dobrodružstvo hľadajúceho cestovateľa. Aj keď je to jedna z najmenších juhoamerických krajín, ekvádorská príroda je jednou z najrozmanitejších na celom svete. Aj o tom bude cestovateľský večer s Marekom Gundom.

Kapustové hlúbové hody

14. a 15. októbra, Malé Lednice

V sobotu o 21:00 tanečná zábava pri kapustnici s kapelou Kora band z Považskj Bystrice v kultúrnom dome a v nedeľu okrem ranného poďakovania za úrodu bude od 14:30 aj bohatý kultúrny program opäť v kultúrnom dome, kde vystúpia tri skupiny (Mošteňanka, Fatranská muzika a Stavbár).

Spievankovo a kráľovná Harmónia

15. októbra o 16:00, kino Mier

Obľúbené hudobné príbehy pre deti sa vracajú na plátna kín! Rozprávkovej krajine Sprievankovo vládne dobrosrdečná kráľovná Harmónia. Jej úlohou je zaistiť, aby sa z krajiny nikdy nevytratila hudba, spev a dobrá nálada. Slovenská hudobná rodinná komédia.

Alibi na mieru

15. októbra o 18:30, kino Mier

Nemusíte nič zatĺkať, my to ututláme! Užívajte si nerestí, „Alibi na mieru“ to za vás vyžehlia. „Alibi na mieru“ je kancelária, ktorá vymyslí a poskytne alibi na čokoľvek, čo chcete. Chcete ísť na futbal namiesto večere s príbuznými? Uliať sa z práce? Máte aféru? Ste neverný? Alebo chcete mať chvíľu pokoj od všetkého? Francúzska komédia.

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá do 31. októbra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 a počas víkendu v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Sériu prehier tréneri Považskej neustáli: Nové metly hneď na úvod zametali

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM