Filip Chudý Kultúra

Víkend je predo dvermi: TOP 10 akcií v Považskej Bystrici

Najbližší víkend ponúka opäť viaceré pútavé akcie, ktoré môžu Považskobystričania navštíviť. Kde a kedy sa konajú tie najzaujímavejšie?

Ilustračný obrázok k článku Víkend je predo dvermi: TOP 10 akcií v Považskej Bystrici
Foto: Rastislav Búgel

Sully

16. septembra o 18:30, kino Mier

15. januára 2009 sa svet stal svedkom pozoruhodného núdzového pristátia amerického dopravného lietadla, kedy kapitán „Sully“ Sullenberger zázračne dosadol počas letu US Airways 1549 na rieku Hudson, a zachránil tak život všetkým 155 cestujúcim a členom posádky. Jeho chladnokrvný čin odvrátil nielen tragédiu, ale spravil z neho hrdinu, ktorý inšpiroval celý svet. Film s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe.

Bassession dnb party!

16. septembra o 22:00, Subway club

Leto je už pomaly fuč a hudba sa vracia pomaly späť do klubov. Inak tomu nie je ani v prípade dnb! Už najbližší piatok bude poza mixu bude diktovať domáca trojica DJs MYKO, TAJFUN a STOIC.

Videooldies show

16. septembra, LIFE music club

Už najbližší piatok sa v LIFE budete môcť zabávať na rokmi overenými hitmi s najlepším s DJ Kukoom. Malo by ísť o najžiadanejšiu retro párty na Slovensku, aspoň tak hovoria organizátori.

Hodové slávnosti

17. septembra o 15:30, Považská Teplá

Jedna z považskobys­trických mestských častí bude mať počas víkendu hodové slávnosti, konkrétne tá v Považskej Teplej. V sobotu od 15:30 začne bohatý kultúrny program aj za účasti FS Bystričan, HS Prúdnica, FS Rajtar a ďalších skupín.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

17. septembra o 18:00, športová hala

POZOR ZMENA! Zápas bol v piatok preložený na 27. septembra kvôli žalúdočným problémom hráčov MŠK.

Mechanik 2

17. septembra o 18:30, kino Mier

Keď si najnebezpečnejší nájomný vrah na svete Arthur Bishop myslí, že svoju vražednú minulosť má už dávno za sebou, jeden z jeho najobávanejších nepriateľov nechá uniesť jeho priateľku. Pozrite si pokračovanie filmu s Jasonom Stathamom.

Big rock night

17. septembra o 19:00, Dom kultúry

V sobotu bude v Považskej Bystrici veľká rocková noc. Prídu zahrať The Paranoid, Smola a Hrušky, Seventh Weapon, Crimson Ocean, Caliber X a AINT.

Lovecká sezóna: Strachopud

18. septembra o 16:00, kino Mier

Kto sa bojí, nesmie do lesa. Stará známa partička z lesa je späť! Boog nikdy nepatril medzi najodvážnejších medveďov. Napriek tomu sa spolu so svojím najlepším kamošom Elliotom vydal riešiť monštruóznu záhadu, ktorá ohrozuje bezpečnosť všetkých obyvateľov Timberline. Americká animovaná komédia.

Pamiatky a my

Kino Mier

V piatok sa posledným dňom zakončí v kine Mier výstava zameraná na Považský hrad, Mestskú kroniku, Artikuly bratov Podmanických a mestské pečate.

Výstava Monument: Ľubomír Rechtorík

Kino Mier

Až do 25. septembra potrvá v kine Mier výstava fotografií Ľubomíra Rechtoríka, ktorý je pôvodom z nášho mesta. Táto výstava vyzdvihuje krásy Považského hradu a poukazuje na prístup Slovákov k ich vlastnej krajine a kultúrnemu dedičstvu. Autor pomáhal pri obnove hradu ako dobrovoľník.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krytá plaváreň v Považskej Bystrici opäť otvorená: Program otváracích hodín

Považskobystrické kultúrne dedičstvo: Výstava nášho najvýznamnejši­eho umelca

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM