Filip Chudý Hádzaná

Vieme ako prví: Nová posila v našom tíme a exkluzívny súper!

V považskobystrickej hádzanej pravdepodobne svitá na nové časy, manažment sa rozhodol opäť posilniť náš tím a vybavil mimoriadny zápas!

Ilustračný obrázok k článku Vieme ako prví: Nová posila v našom tíme a exkluzívny súper!
Zdroj: Barbora Talačová

V stredu podvečer sa oficiálne začala letná príprava hádzanárov MŠK Považská Bystrica pred novou sezónou, v ktorej sa bude bojovať o postup do spoločnej súťaže s Českom (HIL). Naši hádzanári sa tiež predstavia aj v pohárovej Európe, konkrétne vo Vyzývacom pohári. Základným cieľom je postúpiť do HIL-ky a európske dobrodružstvo predĺžiť čo najdlhšie.

Základnú fázu prípravy hráči Považskej Bystrice absolvovali ešte po konci minulej sezóny, teraz na to len nadviažu. V tomto týždni to bude taký nábeh na zaťaženie, potom dvojtýždňová hrubá príprava na nárast objemu, ktorá bude tvoriť gro prípravy, ale väčšinou to bude v hale s loptami. „Ja som zatiaľ spokojný, maká sa poctivo a je tu aj dobrá partia s mladými chlapcami. Ako nám aj tréner povedal, cieľom je dobiť baterky, kondične sa pripraviť, zlepšiť silu, výbušnosť a rýchlosť,“ povedala nám nová posila MŠK Stanislav Pupík. Úplnou novinkou je to, že Považskú Bystricu posilnil aj 29-ročný ľavák Boris Saitz z Martina, ktorý je využiteľný na pravej spojke a krídle.

„Moje prvé dojmy v novom klube sú pozitívne, vyzerá tu byť dobrý kolektív, čo sa mi veľmi páči, keďže sa tak aj príprava lepšie znáša. Počas nej verím, že sa spoznám s chlapcami, pričom sa teším aj na zaujímavých súperov v nej,“ vyslovil sa nám Saitz, ktorého tréner Václav Straka rád privítal v tíme.

Skraja prípravy čaká našich hádzanárov aj veľká lahôdka, keď sa v Brne v prípravnom zápase stretnú s aktuálnym majstrom Afriky Egyptom, ktorý sa na Morave pripravuje na augustovú olympiádu do Ria. Bude sa hrať podľa nových pravidiel, ktoré bude strážiť elitná česká rozhodcovská dvojica Horáček, Novotný, ktorá pískala aj finále MS 2015 v Katare. „Je to také spestrenie prípravy, aj keď my budeme iba na jej začiatku, kým súper už ladí formu na olympiádu,“ vyjadril sa tréner MŠK Václav Straka.

Naši hádzanári budú ladiť formu v auguste, kde na nich čaká veľa zápasov a tiež dva turnaje v zahraničí (Jičín, Balmazújváros). „Od prípravy čakám to, že sa dáme dokopy ako kolektív. Tiež chceme začleniť do nášho herného systému nové prvky, trochu oprášiť aj ten starý a nachystať sa na sezónu čo najlepšie,“ dodal Straka. Tomu sa v pondelok bude hlásiť na tréningu Peter Tumidalský, najhviezdnejšia posila Radek Motlík začne 25. júla. Ivan Bystrický sa pripravuje v kadetskej reprezentácii. Celková podoba kádra na budúcu sezónu by sa mala uzavrieť v najbližších dňoch. Prvý zápas novej sezóny je na pláne už 3. septembra doma proti Malackám.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská sa vrátila v čase: Zlaté mužstvo ukázalo kvalitu aj po 10 rokoch, FOTO

Úspech Považskobystričanov na detskej olympiáde: Naši hádzanári sú zlatí! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM