Filip Chudý Rôzne

VIDEO a FOTO: Považskobystrickí študenti sa zabávali na netradičnej exhibícii

Deň študentstva si v Považskej Bystrici pripomenuli aj miestni študenti, ktorí sa zišli počas vyučovania na zimnom štadióne, kde prevládala zábava.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Považskobystrickí študenti sa zabávali na netradičnej exhibícii
16
Galéria
Zdroj: Študentský parlament PB

Študentský parlament Mesta Považská Bystrica (ŠPMPB) zorganizoval v spolupráci s rôznymi mestskými organizáciami a miestnymi strednými školami už tretí ročník Dňa študentstva. Tohtoročné podujatie odštartovalo v stredu o 9:00 na zimnom štadióne exhibičným hokejovým zápasom medzi považskobystrickými strednými školami, po ktorom nasledovalo verejné korčuľovanie pre študentov. Večer budú od 20:00 v Swim clube prebiehať turnaje v bowlingu, stolnom futbale a laser show s DJ Mitarom až do ranných hodín.

V exhibícii sa na jednej strane predstavili hráči OA, SPŠ a SOŠ stavebné, proti ktorým nastúpili študenti z gymnázia, SZŠ a SOŠ strojnícka. „Zápas dopadol veľmi dobre, keďže išlo o exhibíciu, bolo aj kopec zábavy. Výsledok si ani presne nepamätám, lebo nebol podstatný. No každý rok je to lepšie a lepšie, s čím sme spokojní,“ povedal Martin Všelko, čestný člen ŠPMPB. Hráči boli navyše po zápase odmenení primátorom mesta Karolom Janasom, ktorý vhodil aj úvodné buly.

Oslava Dňa študentstva

Na podujatie sa nedali uvoľniť celé školy, keďže prebiehalo vyučovanie, no každá škola dodala svojich hráčov, pričom tých prišli povzbudiť tie triedy, ktoré mohli, väčšinou v rámci telesnej výchovy, ktorej súčasťou bolo následné verejné korčuľovanie, ktoré bolo k dispozícii zadarmo. Navyše do sklzu korčúľ hral DJ Mitar.

Dňa študentstva v Považskej: Verejné korčuľovanie študentov
1
Galéria

„Myšlienka podujatia vznikla na sedeniach ŠPMPB, pričom to berieme ako oslavu Dňa študentstva. Je to niečo pre študentov, ktorým takto ďakujeme za ich aktivity. Je to jedna z najväčších akcií, ktoré počas roka organizujeme, pričom v tom budeme pokračovať, ako aj v iných našich aktivitách,“ konštatoval Martin Všelko.

Spokojní účastníci

Celé podujatie sa páčilo aj študentom, ktorí sa ho na zimnom štadióne zúčastnili, niektorí prichádzali postupne, no odhadom bolo na ňom niekoľko desiatok účastníkov. „Táto akcia sa mi veľmi páči, pretože sa robí pre všetky školy. Môžeme na nej povzbudzovať hráčov, resp. si potom zakorčuľovať. Je navyše fajn, že nám do toho hrá DJ, pretože pri bežnom verejnom korčuľovaní to tak nie je. Rada sa chodím korčuľovať a takto je to ešte príjemnejšie. Som tu so spolužiačkami a je to pre nás veľká zábava a relax,“ vyjadrila sa Andrea Cibulčíková, druháčka na OA.

Samotného exhibičného zápasu sa zúčastnil aj maturant na OA Roman Kalaš, ktorý je okrem iného aj tohtoročným vicemajstrom sveta v hokejbale hráčov do 18 rokov. „Je to super mimoškolská aktivita, my sme si aj zahrali, ostatné decká sa zas zabavili. Určite to bolo lepšie, ako sedieť v škole. Vyhrali sme síce vyšším rozdielom, ale to bolo spôsobené tým, že sme mali viac klasických hokejistov,“ doplnil Kalaš.

Dňa študentstva 2016: Akcia na zimnom štadióne v Považskej
16
Galéria
Zdroj: Študentský parlament PB

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krásny čin prvákov z Považskej: Urobili radosť najmenším, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM