Filip Chudý Rôzne

Vianočné trhy v Považskej: Ľudia ukázali veľké srdce, FOTO

Tohtoročné považskobystrické vianočné trhy priniesli aj jednu novinku, ktorá sa stretla s pozitívnou odozvou. O čo išlo?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Považskej: Ľudia ukázali veľké srdce, FOTO
8
Galéria

Vianočné trhy v Považskej Bystrici priniesli v tomto roku novinku, ktorou bola dobročinná akcia Hrnček pre zdravú dušu. V rámci nej si mohli návštevníci trhov v jednom zo stánkov pri fontáne za dobrovoľný príspevok zakúpiť hrnček, ku ktorému dostali aj vianočný pozdrav, ktorý vlastnoručne vyrobili klienti občianskeho združenia Zdravá duša. Práve pre toto združenie, ktoré sa v Považskej Bystrici už dlhé roky venuje ľuďom s psychickými problémami, bol určený výťažok z akcie.

„Chceli by sme vyjadriť poďakovanie všetkým, ktorí navštívili stánok OZ Zdravá Duša na vianočných trhoch a prispeli do charitatívnej zbierky. Získali sme krásnych 720 eur, ktoré využijeme na ozdravný pobyt našich klientov,“ povedala Eva Dzurjaníková, predsedníčka OZ Zdravá duša.

Tá sa tiež poďakovala nášmu mestu za to, že práve ich organizáciu vybrali ako prvú, čím zahájili zrod takejto krásnej a humánnej myšlienky na považskobystrických vianočných trhoch. „Reakcia obyvateľov bola pozitívna, keďže dobre prijali, že aj niečo takéto charitatívne sa objavilo na trhoch. Bola to taká nová myšlienka, s ktorou sa účastníci trhov stotožnili,“ doplnila.

Mesto zabezpečilo hrnčeky, OZ Zdravá duša vyrábala ručné vianočné pozdravy, ktoré boli priložené ku každému z nich. „Ich príprava trvala takmer mesiac a pri výrobe pomáhali aj Kontaktní rodičia z Považskej Bystrice. Na trhoch sa predalo cca 250 hrnčekov, ale našli sa aj takí ľudia, čo nám prispeli bez toho, že by ho chceli. Len proste poznali našu prácu a chceli nás podporiť,“ dodala Dzurjaníková.

Špeciálny stánok na považskobystrických vianočných trhoch: Slúžil na pomoc
8
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Silvestrujete v Považskej? Prvé INFO o konci roka v centre mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM