Filip Chudý Rôzne

Vianočné trhy v Považskej Bystrici: Na Lánoch sa pomôže aj dobrej veci

Vianočná atmosféra sa stupňuje aj v našom meste, čo by mali podporiť aj najbližšie vianočné trhy v našom meste. Kedy sa odohrajú a čo ponúknu?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Považskej Bystrici: Na Lánoch sa pomôže aj dobrej veci
Zdroj: TASR

K predvianočnému času neodmysliteľne patria aj vianočné trhy. Tie tohtoročné sa pred kinom Mier uskutočnia podľa informácie na stránke mesta v termíne od 19. do 21. decembra. No kto si chce v Považskej Bystrici užiť takýto druh akcie, nemusí čakať až na začiatok týždňa ktorého súčasťou budú aj samotné Vianoce.

Vianočné trhy sa totiž už šiestykrát uskutočnia aj na Lánoch. V spolupráci s mestom a PX centrom ich pripravil Výbor mestskej časti (VMČ) Lány. Na ich príprave sa podľa slov jeho predsedníčky Jany Veličovej podieľali z tamojšieho výboru okrem nej aj Stanislav Kardoš, Pavel Smatana a Milena Hatalová.

Pomoc dobrej veci

VI. ročník Vianočných trhov na Lánoch sa začne v piatok o 14:00 pripravenými stánkami, neskôr od 15:00 bude nasledovať aj kultúrny program. V ňom vystúpia deti z MŠ Lánska, Chasa veselá koledy, ZUŠ hudobný odbor – harmonika a SZUŠ STELLA. Príjemnú vianočnú atmosféru podporia okrem iného aj vianočná kapustnica, vianočný punč, vianočné koledy a tiež rozsvietenie vianočného stromčeka. Celé podujatie sa uskutoční na pešej zóne na Dukelskej ulici.

„Návštevníci trhov sa môžu tešiť na jaternice a iné špeciality z kuchyne pána Baniara, medovinu, punč, varené víno, palacinky, ozdoby do domácnosti, medovníky a samozrejme naše domáce lánovníčky,“ informovala Jana Veličová.

Lánovníčky sú medovníčky mestskej časti Lány, o ktorých výrobu sa postarali podľa slov Jany Veličovej pani Valicová a pani Jurčíková. „Výťažok z predaja lánovníčkov bude venovaný trom dievčatám z Lánov, ktoré v sobotu prišli o svoju matku. Ide o charitatívnu akciu. Výťažok príde prevziať ich babka,“ prezradila predsedníčka VMČ Lány. Predpokladaný koniec Vianočných trhov na Lánoch je o 19:00 – 20:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dva nové prírastky v Považskej: Potešia malých aj veľkých, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM