Filip Chudý Rôzne

Veselica opäť priamo v centre Považskej: Na šišky si ľudia nosia aj tašky...

Považská Bystrica sa môže tešiť počas záverečného fašiangového dňa na program v centre mesta. Pripravené sú tiež rôzne dobroty, niektoré aj zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Veselica opäť priamo v centre Považskej: Na šišky si ľudia nosia aj tašky...
Zdroj: TASR

V posledný fašiangový deň tohto roka sa v našom meste bude konať podujatie s názvom Fašiangy v meste, ktoré pripravilo PX Centrum v spolupráci s radnicou. Ide o tradičné zábavné popoludnie s fašiangovými maskami, ktoré sa bude počas utorka odohrávať pri kine Mier. Začne sa od 11:00 predajom zabíjačkových špecialít a od 16:00 je pripravený približne hodinový kultúrny program s pochovaním basy.

Ako nám prezradila riaditeľka PX Centra Anna Kardošová, tento rok, oproti tým minulým, poprosili o spoluprácu Mestské folklórne štúdio v Považskej Bystrici, aby oni teraz pripravili celý kultúrny program. „Budeme tam mať hudobné duo Bonus, ktorá navnadí atmosféru, pričom neskôr aj pochováme basu, ako presne káže tradícia. Ale už od 11:00 bude rozvoniavať mestom kapustnica a rôzne zabíjačkové špeciality, čiže obyvatelia už odvtedy môžu ísť niečo dobré do mesta ochutnať,“ vyjadrila sa Kardošová.

„Fašiangy každoročne takouto formou pripomíname obyvateľom, pričom spolupracujeme aj s mestskými časťami Považskej Bystrice. No celé toto obdobie u nás vždy vyvrcholí pred kinom Mier, kde robíme záverečnú veselicu pred obdobím, v ktorom sa už nepatrí oslavovať,“ povedala riaditeľka PX Centra.

Na svoje si podľa jej slov prídu aj deti, pre ktoré sú pripravené rôzne balóniky a pod., pričom k dispozícii bude aj kapustnica za symbolickú cenu, ktorá býva takým ťahákom. „Pripravené sú aj šišky pre ľudí, ktorí na toto podujatie prídu, tie budú k dispozícii zadarmo. No v tejto súvislosti nás vedia obyvatelia niekedy sklamať, keďže si na ne nosia aj tašky…,“ doplnila Kardošová s tým, že o zábavu by malo byť na konci fašiangov v Považskej Bystrici postarané.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

TOP 5 správ z Považskej zo záveru februára: Čo sme zažili v ďalšom týždni?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM