Filip Chudý Iné športy

Veľký úspech považskobystrického hokejbalu: Na svetovom šampionáte až osem hráčov! VIDEO

V Anglicku sa začali juniorské Majstrovstvá sveta v hokejbale, na ktorých Slovensko obhajuje tituly majstrov sveta. Pomáhajú pri tom aj hokejbalisti z nášho mesta, ktorí sa netaja vysokými ambíciami.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech považskobystrického hokejbalu: Na svetovom šampionáte až osem hráčov! VIDEO
Zdroj: HBC Double Team PB

V stredu sa začali v anglickom Sheffielde tohtoročné MS juniorov v hokejbale, ktoré budú trvať týždeň. Tie sú výnimočné v tom, že sa naraz súťaží v troch vekových kategóriách (U20, U18, U16). Vo všetkých troch Slovensko obhajuje titul majstrov sveta. Aj to svedčí o tom, aká sme v tomto športe veľmoc. Reprezentační tréneri si môžu vyberať z veľkého množstva špičkových hráčov. No a takí sa nachádzajú aj v Považskej Bystrici.

Miestny HBC Double Team má na prebiehajúcich juniorských MS až osemčlenné zastúpenie. Vo výbere do 18 rokov sú to Roman Kalaš, Ján Nahálka, Michal Luhový, Matej Turan a v reprezentácii do 20 rokov Michal Bušovský, Lukáš Bednár, Ivan Švantner, Lukáš Ďurkech.

Cestu do národného dresu bola pre každého z nich dlhá. „Hrali sme finále mestskej ligy, následne sme išli na turnaj Mamut cup do Púchova. Tam za nami prišiel reprezentačný tréner, či máme záujem reprezentovať a prísť na zraz do Martina. Neskôr boli ďalšie zrazy a turnaj Országh cup v Banskej Bystrici,“ priblížil nám cestu až na MS Ján Nahálka, pričom na jej začiatku bolo vyše 50 hokejbalistov, no do konečnej nominácie sa dostalo 21 hráčov, plus dvaja brankári.

V úvodnom zápase porazila naša 18-tka Švajčiarsko 2:0, na čom sa podieľal Michal Luhový jednou asistenciou. „Atmosféra je tu výborná, s chalanmi vychádzame dobre. Je výborné, že je nás tu tak veľa z Považskej Bystrice. A ešte lepšie je to, že hráme spolu v jednej formácii, keďže sa trochu viac poznáme,“ povedal útočník reprezentačnej 18-tky a Považskej Bystrice Roman Kalaš.

„To, že nás je na MS toľko, je dobrá vizitka hlavne pre Považskú Bystricu, že máme veľa výborných hokejbalistov, pričom je to aj motivácia pre mladších sa o tento šport zaujímať,“ vyjadril sa o vysokom počte považskobystrických hokejbalistov na MS útočník reprezentácie Slovenska do 20 rokov Lukáš Bednár.

Ale nielen Považskobystričania nešli do Anglicka iba na výlet. Vo všetkých kategóriách má totiž Slovensko tie najvyššie ciele. „Cieľ je jednoznačný, obhájiť titul majstrov sveta vo všetkých kategóriách,“ vyslovil sa Lukáš Bednár. „Cieľ máme jasný, ideme pre zlato! Pre nás, aj pre trénera, je už druhé miesto prehrou. Preto dávame do toho všetko, aby sme boli majstri sveta,“ doplnil Roman Kalaš.

Na videu si môžete pozrieť úspešný nájazd Lukáša Bednára v reprezentač­nom drese.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Brankár hokejbalových majstrov Považskej Bystrice: O víťazstve rozhodlo to, že sme ako rodina

Foto: ilustračné

Hokejbal SR U20: Umenie Lukáša Bednára
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM