Filip Chudý Hádzaná

Veľký úspech Považskobystričanov: Niečo také sa často nevidí, FOTO a VIDEO

Považskobystrickým hádzanárom sa podaril senzačný obrat semifinálového dvojzápasu Slovenského pohára. Čo získali okrem postupu do finále?

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech Považskobystričanov: Niečo také sa často nevidí, FOTO a VIDEO
14
Galéria
Zdroj: TASR

Málo vídaná vec sa podarila hádzanárom MŠK Považská Bystrica v odvetnom semifinálovom stretnutí Slovenského pohára. V domácom prostredí museli dohnať až sedemgólové manko, ak chceli po dvoch rokoch opäť postúpiť do finále tejto súťaže. Navyše proti nim stála Šaľa, ktorá vedie extraligovú tabuľku a k tomu dva mesiace neprehrala. No Považskobystričania prekonali všetky prekážky a po zápase sa mohli tešiť nielen z výhry 32:22, ale tiež zo zaslúženého postupu, čo priznal aj hosťujúci tréner Ján Kolesár.

Jeho náprotivok Václav Straka už pred stretnutím spomínal, že chcú hlavne vyhrať, keďže sedemgólový náskok proti vedúcemu mužstvu Extraligy a osemfinalistovi Vyzývacieho pohára je veľa, zvlášť, keď má v kádri skúsených hráčov. „Preto sme sa nebavili o postupe, ale o tom, aby sme sami sebe ukázali dobrý výkon. Postup bol vo vzduchu až vtedy, keď sa začal zápas tak dobre vyvíjať,“ vyjadril sa Straka.

Jeho zverenci vyrovnali skóre dvojzápasu už v 20. minúte, pričom od toho okamihu sa začalo akoby nové stretnutie. Mužstvá sa zrazu ťahali o každý gól. To trvalo až do 48. minúty, keď sme sa ujali vedenia o osem gólov. V záverečnej desaťminútovke si zobral strelecké slovo Peter Strelec, ktorý dal tri zo štyroch našich v tomto úseku. „Sám som bol prekvapený z toho, že skoro všetko mi tam padlo. No potiahli ma chalani. V obrane mi síce nie všetko vyšlo, keď som urobil pár chýb, za ktoré sa trochu hanbím, ale strelecky to išlo a som rád za postup. V mužskej kategórii to bol určite doteraz môj najvydarenejší zápas,“ povedal 20-ročný hráč, druhý najmladší v našom kádri.

Senzačný obrat Považskobystričanov: Radosť z postupu do pohárového finále
1
Galéria

„Ja som rád, že sa nám podarilo stiahnuť taký veľký náskok. Do stretnutia sme išli s minimálnym cieľom vyhrať. Že je z toho aj postup, to je len čerešnička na torte. Pre Považskú Bystricu je to veľký úspech, veď prakticky aj zaručuje európsku pohárovú miestenku,“ uviedol s deviatimi gólmi najlepší strelec duelu Stanislav Pupík

Ak totiž pôjde všetko tak, ako v ostatných 10 sezónach a Prešov získa double, aj finálová účasť v Slovenskom pohári zabezpečí považskobystrických hádzanárom pohárovú Európu aj pre budúcu sezónu. „Ja som mužstvu hovoril už pred prvým zápasom v Šali, že hráme o európsku pohárovú miestenku. Preto ide o veľký úspech, podporený tým, že sme do finále prešli cez ťažkého súpera,“ prezradil tréner MŠK. „Bola to pre nás motivácia. Veď už druhým rokom hráme európsky pohár, tak prečo nie aj tretím? No ešte predtým tu bude finále, v ktorom nás s Prešovom čakajú dva výborné zápasy,“ zakončil Martin Kozák.

Výnimočný pohárový obrat Považskej: Radosť z dvojnásobného úspechu
14
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dráma so šťastným koncom: Považskobystričania dosiahli svoj najväčší úspech

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM