Filip Chudý Kultúra

Veľkonočný týždeň v Považskej Bystrici: Nezmeškajte to najlepšie

Veľkonočné sviatky nám trochu ukroja z pracovného týždňa. O dôvod viac si niekam vyraziť. Prinášame pár nápadov.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočný týždeň v Považskej Bystrici: Nezmeškajte to najlepšie
Zdroj: Dnes24.sk

Rock´n Roll

26. marca o 18:30, kino Mier

Guillaume Canet žije rozprávkový život. Má všetko, o čom môžu muži len snívať. A potom, priamo počas nakrúcania, jeho dvadsaťročná herecká kolegyňa sucho oznámi, že „už nie je rock´n´roll“. A ďalšia rana príde hneď na to – v rebríčku hercov, s ktorými by sa vyspali mladé herečky sa vraj prepadol na úplne dno. Domáci život s Marion, syn, kone, dom na vidieku, to všetko je totálne antisexi. Guillaume si zaumieni, že sa musí radikálne zmeniť. Hneď. Premena ale zachádza tak ďaleko, ako to nikto z prítomných nečakal. Francúzska komédia.

Autorské čítanie poézie

28. marca o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria spolu s mestom pozývajú na literárne čítanie dvojice Ľubomíra Miháliková/Miroslav Kapusta, ktoré sa uskutoční v stredu v MG ART Galérii. Akcia sa koná v rámci festivalu poézie a umenia LITART 2018.

Zelený štvrtok – veľkonočná tvorivá dielňa

29. marca o 9:00, Vlastivedné múzeum

Za asistencie lektorov sa deti naučia jednoduchú remeselnú techniku pletenia korbáča z vŕbových prútov. Pre menšie deti sú pripravené aktivity s veľkonočnou tematikou. Poplatok je 2 eurá za účastníka, sprevádzajúca osoba má vstup zdarma. Odmenou za vynaložené úsilie bude pre deti vlastnoručne upletený korbáč, či drobné dekorácie. Podujatie trvá do 12:00.

Veľkonočné tvorivé dielne pre seniorov

29. marca o 9:00, mestský úrad

Seniori budú mať príležitosť skrášliť si počas Veľkonočných sviatkov svoj domov veľkonočným aranžmánom, ktorý si vlastnoručne vyrobia na tvorivých dielňach pod dozorom lektoriek.

Krížova cesta na Kalvárii

30. marca o 9:00, kalvária

Krížova cesta na Kalvárii sa začne od prvého zastavenia. Podujatie pripravilo mesto a Rímskokatolícky farský úrad Považská Bystrica.

Veľkonočný stolnotenisový turnaj

31. marca 10:00, Dom kultúry Dolný Moštenec

V Dolnom Moštenci sa bude bojovať o pohár primátora pre neregistrovaných hráčov. A to v troch kategóriách: ženy, deti do 15 rokov, muži nad 15 rokov. Registrovať sa môžete osobne pred podujatím, alebo na čísle 0907 242 999 (Peter Zvak).

Futbal: Považská Bystrica – Beluša

1. apríla o 10:00, futbalový štadión (umelá tráva)

Považskobystričanky v 2. lige, skupina B odohrajú v nedeľu derby proti Beluši. Potvrdia rolu favorita?

Organový koncert

1. apríla o 18:00, Kaštieľ Orlové/Gino Park Palace

Organový koncert Marty Gáborovej sa uskutoční v barokovej kaplnke Sv. Jána Nepomuckého. Trvanie koncertu je 45 minút. Cena koncertu je 5 eur.

Veronika Mikulášová: Impresie

MG ART galéria

MG ART galéria spolu s mestom pripravili na výstavu Veroniky Mikulášovej s názvom Impresie. Potrvá do 20. apríla a je spojená s predajom diel.

Interaktívna výstava Miroslava Šaška

Považská knižnica

Považská knižnica v Považskej Bystrici pripravila interaktívnu výstavu mapujúcu život a dielo ilustrátora Miroslava Šaška. Do 20. apríla si ju môžete pozrieť v priestoroch knižnice.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM