Filip Chudý Futbal

Veľké považskobystrické derby: Fanúšik oslavoval aj na ihrisku, VIDEO + FOTO

Na záver futbalovej sezóny sa odohralo mestské derby, po ktorom oslavovali oba tímy. Jeden z fanúšikov si to vyskúšal aj na trávniku počas duelu.

Ilustračný obrázok k článku Veľké považskobystrické derby: Fanúšik oslavoval aj na ihrisku, VIDEO + FOTO
16
Galéria

V poslednom kole celej sezóny šiestej ligy na seba narazili v mestskom derby TJ Manín Podmanín a MŠK Považská Bystrica. Prestíž zápasu zvyšoval fakt, že sa stretli prvé dve mužstvá tabuľky, hoci na postavení oboch sa už nemohlo nič zmeniť. Toto atraktívne stretnutie prilákalo aj v zlom počasí stovky ľudí, pričom o dobrú atmosféru sa starali fankluby oboch tímov.

Zaujímavosťou je to, že oba kluby v sezóne 2014/15 postupovali naraz do siedmej ligy, keď prvá bola Považská Bystrica. O rok neskôr obaja postupovali do šiestej ligy, pričom si poradie na prvých dvoch miestach vymenili, no teraz sú na prvých dvoch priečkach opäť, ale postupuje už len víťaz súťaže. No Podmanín nesmútil, práve naopak, po zápase s výsledkom 1:1 a celom konci sezóny oslavoval úspech miestneho futbalu.

„Myslím, že sa zrodila spravodlivá remíza, my sme s bodom spokojní, veď vďaka tomu ťaháme ďalej našu úspešnú sériu, počas ktorej sme doma už tri roky neprehrali. A hoci sa už nemohlo na postavení oboch tímov nič zmeniť, chceli sme si záver sezóny užiť, čo sa podarilo. Niektorí my síce už pred sezónou hovorili, že môžeme byť vysoko, ale ja som tomu neveril. Čakal som nejaké šieste miesto, preto je druhé pre nás výborné. Je to výsledok dobrej partie, ktorá sa točí okolo podmanínskeho futbalu,“ povedal kapitán tímu Rastislav Sovík.

Hráčom Považskej Bystrice aspoň remízu zachránil 12 minút pred koncom peknou strelou 19-ročný Sebastián Čiernik. „Tréner mi povedal, aby som strieľal spoza pokutového územia, keďže som mal na to príležitosti. Počúvol som ho, vystrelil a padlo to tam. Celá sezóna bola pre nás úspešná, veď sme postúpili do vyššej súťaže, prehrali len dva zápasy a obsadili prvé miesto s veľkým 12-bodovým náskokom. Navyše už môžeme štartovať v Slovenskom pohári, čo je len motivácia do ďalšej práce,“ prezradil Čiernik.

Mestské derby Podmanín - Považská Bystrica: Fanúšik oslavoval aj na trávniku
1
Galéria

Na to, že išlo o zápas šiestej ligy, vytvorili oba fanúšikovské tábory atmosféru hodnú vyššej súťaže. „Rád mám takúto atmosféru, nás hráčov to len motivuje. My sa len musíme poďakovať našim fanúšikom, ako nás povzbudzovali počas celej sezóny,“ vyjadril sa Čiernik. Podobné slová adresoval svojim fanúšikom aj Sovík, ktorý dodal, že aj v budúcej sezóne sa budú snažiť hrať futbal, ktorý bude ľudí lákať. Jeden z tých hosťujúcich si ale mohol odpustiť, že sa postup rozhodol oslavovať počas zápasu priamo na hracej ploche, kvôli čomu sa duel na približne tri minúty prerušil.

Považskobystrické derby v Podmaníne: Takáto na ňom vládla atmosféra
16
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Športová hala sa roztancovala: Považskobystričanky ukázali svoj talent, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM