Filip Chudý Hádzaná

Veľké odhodlanie Považskobystričanov: Chcú prelomiť dlhé deväťročné suchoty

Začína sa hádzanárske play-off a v ňom bitka o Pohár Antona Frola. Považskobystričanov čaká na úvod náročná prekážka. Preskočia ju?

Ilustračný obrázok k článku Veľké odhodlanie Považskobystričanov: Chcú prelomiť dlhé deväťročné suchoty
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica v tejto sezóne dobre reprezentovali Slovensko v pohárovej Európe, keď sa dostali do osemfinále Vyzývacieho pohára. Prebojovali sa tiež do finále Slovenského pohára a v tabuľovej časti Slovnaft handball extraligy obsadili po siedmich rokoch druhé miesto. Vydarenej sezóne ale ešte chýba úspešná bodka, ktorou by bolo prerušenie deväťročného čakania na medailu. Z nej sme sa naposledy tešili v sezóne 2008/09. V semifinále sa stretneme s Topoľčanmi na tri víťazné zápasy. Naše domáce stretnutia vychádzajú na soboty (prvý už 21. apríla o 18:00), u súpera sa hrá v stredu.

„Medailu chceme získať. Celú sezónu za ňou smerujeme a dúfame, že to potvrdíme aj v jej závere. Naši hráči majú medailový cieľ stále pred sebou, pričom sa chceme dostať do finále,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Podľa jeho slov by sme mali byť nastúpiť kompletní a v najsilnejšom zložení. „Hráči sa už tešia na túto fázu sezóny. Ja som už viackrát povedal, že toto je nová súťaž, v ktorej okrem hádzanárskych vecí budú veľmi dôležité aj nasadenie a bojovnosť. No a okrem toho bude potrebný aj kúsok šťastia,“ uviedol s tým, že Topoľčany sú veľmi ťažký súper, ktorý má podobne ako my základ kádra dlhšie spolu. „Majú reprezentantov Slovenska aj Ukrajiny. Topoľčany majú svoju kvalitu, ale máme s nimi dobrú bilanciu a aj si na nich veríme. Zároveň očakávam ťažké a vyrovnané zápasy,“ doplnil.

Doma sme ich v tejto sezóne porazili 23:21 a 32:29. Na pôde Topoľčian sme dvakrát boli väčšinu času k bližšie k výhram, ale nevyšli nám závery, preto len výsledky 24:24 a 26:27. „Každý zápas má vlastnú históriu. Je pravda, že sme obe stretnutia v Topoľčanoch mohli vyhrať, ale v druhom prípade bol záver ovplyvnený aj tým, že sme už vedeli, že druhé miesto nám neujde a šancu sme dali aj ďalším hráčom, aby sa rozohrali. Prehra nás síce mrzela, ale nerobili sme z toho drámu. No teraz sa nemôžeme pozerať na štatistiky. My musíme podať naše najlepšie výkony a vyhrať,“ vyjadril sa Straka.

Ten nezabudol pozvať ani fanúšikov na tribúny. „Po 28 zápasoch ligovej sezóny sme si zaslúžili druhé miesto, vďaka čomu máme výhodu domáceho zápasu navyše. Ale aby to bola výhoda, potrebujeme aj podporu fanúšikov. Musíme totiž vyhrať aj na tomto poli, lebo fanklub súpera je veľmi silný. Myslím si, že naše výsledky v tejto sezóne sú tou najlepšou pozvánkou pre fanúšikov,“ konštatoval.

Hladná po medailovom úspechu je aj považskobystrická kabína. „Topoľčany sú ťažký súper, s ktorým to budú vyrovnané zápasy. Máme ale výhodu domáceho zápasu navyše, čo nám verím pomôže. Konečne sme si po dlhej dobe vybojovali druhé miesto, čo nám môže výrazne pomôcť k tomu, aby sme sa po deviatich rokoch tešili z medaily,“ vyslovil sa Marián Gardian.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM