Filip Chudý Rôzne

Veľké dopravné zmeny pre Považskú: Pribudne aj nová cesta

Chystaná veľká rekonštrukcia železničnej trate v našom okolí so sebou prináša aj dopravné zmeny. Okrem iného sa zruší aj jedna železničná zastávka. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Veľké dopravné zmeny pre Považskú: Pribudne aj nová cesta
Zdroj: Dnes24.sk

Už sme vás informovali o tom, že železničná trať v našom blízkom okolí, konkrétne 16-kilometrový úsek z Púchova do Považskej Teplej, sa bude rekonštruovať. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) totiž na svojej oficiálnej stránke potvrdili, že podpísali zmluvu na modernizáciu daného úseku. Ten podľa ŽSR zmodernizuje Združenie Nimnica za 364,9 milióna eur bez DPH.

V rámci modernizácie sa na trase podľa ŽSR vybudujú viaceré stavby, medzi ktorými dominujú dva tunely, konkrétne Diel (dĺžka 1082 m) a Milochov (1861 m). No ako informujú ŽSR na svojej stránke, železničná trať vedená v existujúcom telese medzi Púchovom a považskobystrickou mestskou časťou Milochov sa zdemontuje.

„Vo vedení pôvodnej železničnej trate sa vybuduje cestná komunikácia pre potreby spojenia obyvateľov Milochova a Púchova, nakoľko jestvujúca železničná zastávka v Milochove bude stavbou modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina I. etapa zrušená bez náhrady,“ píše na sa stránke ŽSR.

To sa ale netýka trate medzi Považskou Bystricou a Milochovom. „Trať v pôvodnom železničnom telese medzi Milochovom a Považskou Bystricou bude z časti modernizovaná, nakoľko bude pre potreby modernizácie využité i pôvodné trasovanie železnice,“ dodávajú stránky ŽSR.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Železnice avizujú megaprojekt: Stovky miliónov eur do trate pri Považskej

Maroš (23) z Považskej, budúci architekt to povedal priamo: Toto sa mnohým nebude páčiť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM