Filip Chudý Rôzne

Veľká akcia nielen pre deti na sídlisku SNP: Kto všetko sa predvedie?

Na považskobystrickom sídlisku SNP bude druhýkrát počas týždňa veľká koncentrácia nielen záchranárov. Tentoraz je to však plánované.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia nielen pre deti na sídlisku SNP: Kto všetko sa predvedie?
Zdroj: TASR

V utorok horelo v tesnej blízkosti Základnej školy SNP v Považskej Bystrici nečakane, v nedeľu 15. apríla od 14:00 to je už priamo v areáli školy plánované. A na podujatí „112 pre deti alebo aj DOD na šestke inak“ nebude len horieť. Škola spolu s partnermi pripravila pre žiakov a tiež širokú verejnosť preventívnu akciu pre bezpečnosť a proti drogám, kriminalite, na ktorej sa budú prezentovať nielen záchranné zložky.

Ako nám prezradila riaditeľka ZŠ SNP Jana Brigantová, toto podujatie na šestke v roku 2015 už mali, ale v doobedňajších hodinách počas vyučovania. „Ako vždy a na každé podujatie organizované na našej škole pozývame deti z materských škôl v okolí a tiež širokú verejnosť. Jedinou pripomienkou k tomuto podujatiu bolo, že prečo sme to nezorganizovali v čase, kedy by mohlo prísť viac ľudí, rodičia našich detí a aj rodičia s deťmi z mesta a okolia,“ doplnila s tým, že podujatie z roku 2015 berú ako nultý ročník a tohtoročné ako prvý.

„Chceme z tohto podujatia spraviť tradíciu a spolu s našim ZRŠ a VMČ SNP, Zakvášov a Hliny budeme v organizovaní podujatí pokračovať. Všetci partneri nám prisľúbili pomoc pri organizovaní podujatia a pripravili si pre deti rôzne ukážky a prezentáciu svojej práce a techniky. Našou snahou je poukázať na dôležitosť a význam záchranného systému pri ochrane zdravia občanov a majetku, prevenciu proti kriminalite, drogám a patologickým javom v spoločnosti,“ povedala Brigantová.

Hasičský a záchranný zbor z Považskej Bystrice urobí ukážku záchrany uviaznutej osoby v horiacom automobile pri havárii. Vrak auta na podujatie zabezpečí miestna firma venujúca sa spracovaniu starých vozidiel. Prácu so psami predstaví kynologický klub a tiež mestská a štátna polícia.

Zamestnanci školy si pripravili aktivity pre deti a rodičov ako maľovanie na tvár a množstvo súťaží a hier, otvorené hodiny pre žiakov a rodičov. „Neodmysliteľnou súčasťou bude aj prehliadka priestorov školy, kde budú pripravené aktivity pre deti. Tu si môžu otestovať vedomosti formou rôznych interaktívnych cvičení nielen predškoláci. Budúci prváčikovia sa môžu zoznámiť so svojimi budúcimi pani učiteľkami a zamestnancami školy,“ uviedla riaditeľka ZŠ SNP.

Podujatie začne v nedeľu o 14:00 s plánovaným koncom o 17:00. Priebežne bude prebiehať hlavný program jednotlivých účastníkov a počas celého podujatia budú prístupné statické stanovištia jednotlivých partnerov podujatia, kde sa budú deťom individuálne venovať a deti si budú môcť pozrieť techniku, automobily a podobne. „Pre účastníkov máme pripravené občerstvenie v našej školskej kaviarni, guláš a špekáčiky, ktoré si budete môcť opiecť,“ prezradila riaditeľka, ktorá prosí všetkých návštevníkov, aby správaním neohrozili seba a ani nikoho iného a počúvali pokyny organizátorov.

Prezentácie na podujatí ponúknu

  • Policajný zbor Považská Bystrica,
  • Mestská polícia Považská Bystrica,
  • Hasičský a záchranný zbor Považská Bystrica,
  • Dobrovoľný hasičský zbor Pružina,
  • Wrestling klub Považská Bystrica,
  • Judo klub Sparta Považská Bystrica,
  • Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica,
  • Národné transfúzne centrum Trenčín,
  • Kynologický klub Považská Bystrica,
  • 5. pluk špeciálneho určenia zo Žiliny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM