Filip Chudý Rôzne

V Považskobystrickom okrese už plánujú opravy ciest: Kde presne a za koľko?

Ak vám vadí stav ciest v Považskej Bystrici a okolí, potom máme pre vás dobrú správu, malo by sa to zlepšiť. Na ktorých miestach sa bude opravovať?

Ilustračný obrázok k článku V Považskobystrickom okrese už plánujú opravy ciest: Kde presne a za koľko?
Zdroj: TASR

Cesty v rámci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa budú opravovať aj v roku 2017. TSK vlastní cesty II. a III. triedy, pričom dokopy ide o takmer 1500 km ciest a k tomu aj 635 mostov. V rozpočte TSK sú účelovo viazané finančné prostriedky na súvislé opravy ciest II. a III. triedy v Trenčianskom kraji vo výške 4 milióny eur.

Ako sa píše na stránke TSK, jednotlivé úseky ciest, ktoré sa majú opravovať, boli vybrané na základe nevyhovujúceho stavebno-technického stavu dotknutej cesty, požiadaviek zástupcov miest a obcí. Podľa plánu opráv sa má v roku 2017 opravovať 34 úsekov v celkovej dĺžke 37,838 km.

„V rámci plánu opráv ciest dodávateľským spôsobom na rok 2017 kraj ráta so šiestimi úsekmi na území okresu Považská Bystrica,“ informovala Veronika Rezáková z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.

Medzi ne patria dva 1,2 km dlhé úseky medzi obcami Dolná Mariková a Horná Mariková (III/1976), takmer 500 m dlhý úsek cesty (budú to tri menšie časti medzi sebou oddelené) medzi Podmanínom a Považskou Bystricou (III/1984), ďalej 136 m dlhý úsek cesty medzi Považskou Bystricou a Praznovom (III/1986), 700-metrový úsek cesty v Považskom Podhradí (III/1973) a 600-metrový úsek cesty v Považskej Teplej (III/1967). Dokopy to má byť 4,313 km.

„Predpokladané náklady na realizáciu sú vo výške približne 408 tisíc €. Výsledná cena, ako aj termín samotnej realizácie závisí od priebehu a výsledku verejnej obchodnej súťaže na dodávateľa stavby,“ uviedla Rezáková. Najdrahšie opravy v rámci nášho okresu sú podľa plánu pri obciach Dolná Mariková a Horná Mariková, obe majú vyjsť na cca 110 000 eur. V Považskom Podhradí to bude za takmer 68 000 eur, v Považskej Teplej za 57 010 eur, pri Podmaníne za takmer 50 000 eur a v pri Praznove za 13 600 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Problém s čiernymi skládkami v Považskej je väčší: Mesto chce dávať peniaze inde

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM