Aktualizované Filip Chudý Krimi

V Považskej vypukol veľký požiar lakovne: FOTO z miesta!

V našom meste na Robotníckej ulici vypukol požiar, s ktorým hasiči bojovali aj v noci. Čítajte aktuálne INFO.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej vypukol veľký požiar lakovne: FOTO z miesta!
Zdroj: TASR

V Považskej Bystrici vypukol rozsiahly požiar. Zachvátil výrobnú halu s rozmermi 30 × 60 metrov na Robotníckej ulici. Hasiči s požiarom začali bojovať v utorňajších večerných hodinách. Ako informovala Zuzana Farkasová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru požiar zachvátil strechu lakovne, pričom celý objekt je značne zadymený.

Požiar lakovne vo výrobnej hale strojárskej spoločnosti v areáli bývalých Považských strojární v Považskej Bystrici sa hasičom ani po piatich hodinách nepodarilo dostať pod kontrolu. Musia rozoberať strechu, na ktorú sa požiar rozšíril z lakovne. Pri udalosti zasahujú hasiči z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, Dubnice nad Váhom zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči.

Podľa riadiaceho dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Miloslava Tužinského požiar výrobnej haly nahlásili na operačné stredisko krátko pred 19:00.

„V čase príchodu hasičov sa požiar z výrobnej haly rozšíril aj na strechu objektu a hasiči začali vykonávať lokalizačné práce. Na mieste zasahuje 34 príslušníkov HaZZ s 13 kusmi techniky a členovia dobrovoľného hasičského zboru. Momentálne požiar ešte nie je lokalizovaný,“ priblížil Tužinský.

Požiar lakovne v Považskej Bystrici: Práca hasičov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ako dodal pri požiari sa nikto nezranil, príčiny vzniku požiaru vyšetrujú. „Hasiči rozoberajú strešnú konštrukciu, ktorá je obitá doskami a vo vnútri je izolácia. Je to náročný zásah, hasiči používajú rozbrusovačky a motorové píly. Požiar zachvátil časť lakovne a horel aj materiál, ktorý bol vo vnútri,“ doplnil riadiaci dôstojník s tým, že požiar zachvátil plochu asi 30 × 40 metrov.

Na mieste je stále 12 príslušníkov HaZZ z Považskej Bystrice, Púchova a Trenčína so šiestimi zásahovými vozidlami. Hasiči likvidujú skryté lokálne ohniská a rozoberajú strešnú konštrukciu. Tieto práce sú pomerne náročné,“ doplnil Petrík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Polícia prezradila dôležitý dátum: V tento deň si dávajte v Považskej pozor

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM