Filip Chudý Rôzne

V Považskej to bude ako v rozprávke: Obľúbené podujatie ponúka množstvo atrakcií

Nový ročník Rozprávkového lesa prináša do nášho mesta plno prekvapení. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej to bude ako v rozprávke: Obľúbené podujatie ponúka množstvo atrakcií
Zdroj: Rozprávkový les

Považskobystrický Rozprávkový les napíše v nedeľu 25. júna svoju ôsmu kapitolu. No len druhýkrát sa uskutoční v areáli VI. ZŠ a miestnom lesoparku, predtým bývala jeho hlavným dejiskom kalvária. „Zmena priniesla väčšie možnosti, čo sa týka areálu, kde môže byť viac atrakcií. VI. ZŠ má totiž priestranný areál, ktorý nám umožňuje umiestniť na hlavné stanovisko podujatia čo najviac vecí, preto aj tento rok tam bude bohatý program. Navyše les pri škole je veľmi pekný, má krásnu panorámu, čo len dotvára atmosféru podujatia,“ povedal organizátor podujatia Peter Máťoš.

„Snažíme sa robiť čo najrozmanitejšie podujatie, preto je hneď niekoľko vecí, na ktoré sa môžu ľudia tešiť. Posilnili sme Rozprávkový les umelcami a ľuďmi, ktorí vedia upútať deti. Bude tam množstvo rozprávkových bytostí a postavičiek, s ktorými sa bude dať fotiť. Navyše sme sa to snažili zokruhovať, čiže každý sa môže tešiť na peknú prechádzku,“ opísal Máťoš hlavné atrakcie tohto ročníka.

Ako ďalej uviedol, veľkým bonusom 8. ročníka je spolupráca s TV Minimax, ktorá zabezpečuje kompletný program dole na hlavnom stanovisku. „Deti sa môžu tešiť na choduliarov, speváčku a moderátorku Lenku Debnárovú, kúzelníka Ivana, vystúpenie skupiny Sranda banda, klauniádu a samozrejme maskotov, ktorých poznajú všetky deti,“ ozrejmil organizátor Rozprávkového lesa.

Veľmi vyhľadávané bývajú aj zábavné atrakcie, preto sa organizátori rozhodli, že tento rok prinesú viacero nových. Špeciálnou aktivitou bude selfie fotka s rodinou, ktorú ľudia dostanú na mieste. A nebudú chýbať ani ďalšie veci, ako maľovanie na tvár a pod. „Dúfame, že padne nový návštevnícky rekord podujatia, ktorý je aktuálne 3000 ľudí. Pripravovali sme preto všetko čo najkomfortnejšie, aby to dopadlo čo najlepšie,“ doplnil Máťoš s tým, že ďakuje celému 100-člennému tímu, z toho je 70 dobrovoľníkov, a zvlášť Barbore a Jánovi Striežencovým, Františkovi Matušíkovi, Katke a Jozefovi Jurkovičovým a Heinzovi Koppensteinerovi za pomoc pri organizácii.

Rozprávkový les začína v nedeľu o 13:30, ale registrácia začne už o 13:00. Registračný poplatok je 2,50 €, deti do troch rokov majú vstup zdarma. Počas akcie budú vyhradené parkovacie plochy, ale ak máte možnosť, radšej využite MHD číslo 3 a tiež sú zabezpečené mimoriadne spoje z Rozkvetu. A to po trase autobusu č. 11 zo sídliska Rozkvet na SNP otoč od 13:00 a 14:30 a zo sídliska SNP otoč späť o 15:00 a 17:00. Autobus bude mať nápis Rozprávkový les.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prichádza posledný júnový víkend: V Považskej a okolí je nabitý akciami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM