Filip Chudý Futbal

V Považskej sa oslavoval suverénny postup: Vysoké ciele aj do budúcnosti! FOTO

Považskobystrickí futbalisti po páde na úplné ligové dno postupne stúpajú nahor, čo potvrdili po roku ďalším postupom. A zastaviť sa nechcú!

Ilustračný obrázok k článku V Považskej sa oslavoval suverénny postup: Vysoké ciele aj do budúcnosti! FOTO
15
Galéria

Futbalisti MŠK Považská Bystrica si vybojovali postup do piatej ligy pomerne suverénnym spôsobom, keď definitívu získali už tri kolá pred koncom. Aj postupovú pečiatku získali ukážkovo, keď v nedeľnom zápase porazili Dulov 13:0, čo je nový rekordný výsledok tejto sezóny.*** „Nakoniec sme síce suverénne postúpili, ale po jesennej časti to tak nevyzeralo. Lenže kvalita a dobrá trénovanosť chalanov sa na jar nakoniec prejavili, okrem teda jedného zápasu. Táto jar ukázala, ktorou cestou by sa chcel klub uberať,“*** povedal manažér klubu Ján Panák.

Ten priznal, že mali aj ťažké chvíle, keď neboli spokojní so smerovaním mužstva, preto prišlo po druhom jarnom kole k odvolaniu trénerskej dvojice Marián Lovíšek – Rastislav Fiantok. Prvý menovaný v realizačnom tíme zostal, no jeho šéfom sa stal Kamil Begáň, ktorý zároveň viedol aj starší dorast. „Bolo síce ťažké odvolať trénerov z prvého miesta, ale museli sme to urobiť, pretože sa nám nepáčilo smerovanie tréningového procesu, aj keď výsledky boli dobré,“ konštatoval Panák.

„Na to, ako to vyzeralo, keď sme boli v januári a februári v šatni rozhádaní, tak sezóna dopadla výborne. Dali sme sa dokopy, začali poriadne trénovať a makať, čo sa prejavilo na výsledkoch. Bavili sme sa futbalom a postup rýchlo spečatili, čo sme aj chceli, aby sme mali pokoj a posledné zápasy sezóny si v pokoji užili. Ak budeme na sebe tvrdo ďalej pracovať, pričom by k nám prišli ešte nejakí skúsení hráči, podľa mňa máme kvalitu na to, aby to bolo dobré aj vo vyššej súťaži,“ vyjadril sa kapitán tímu Marián Vala.

Podobne to vidí aj tréner Kamil Begáň, ktorého potešilo, že druhý rok za sebou oslavuje postup, keďže v minulej sezóne vybojoval s dorastencami druhú ligu. „Pri vhodnom doplnení chceme určite pomýšľať na postup do vyššej súťaže, pretože to sa na Považskú Bystricu aj patrí,“ uviedol tréner MŠK, ktorý by aj vo zvyšku sezóny chcel pokračovať na úspešnej ceste a dávať šancu aj mladým hráčom z dorastu. Či bude pôsobiť pri prvom tíme aj v budúcej sezóne, to ešte nevedel povedať, hoci predstavu má, ale tú si nechal pre seba. Konkrétnejší nebol ani manažér klubu, ktorý prezradil len to, že predstavu majú a rokovania prebiehajú, pričom si na výbere dajú záležať, keďže musí to byť niekto, kto sa stotožní s filozofiou klubu, stavať na odchovancoch a dávať šancu aj mladým.

Vedenie klubu už myslí aj dopredu, preto sa boli pozrieť na niektoré špičkové mužstvá piatej ligy, aby vedeli, čo ich v budúcej sezóne čaká. „Myslíme si, že máme oproti nim lepší tím, preto náš cieľ bude aj v budúcej sezóne najvyšší, čiže postup. Aj preto uvažujeme o doplnení mužstva, ale teraz je našou prioritou udržať najlepších mladých hráčov, aby nám neodišli, hoci to bude ťažké, keďže je o nich záujem,“ doplnil Panák s tým, že pre mladých by bolo možno lepšie, aby v klube ešte zostali, keďže podľa neho tu by určite hrali a ich vývoj by tak pokračoval.

Považskobystričania spečatili prvé miesto: Zábery z postupových osláv
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Stredoškoláci z Považskej úspešní na svojej olympiáde: Medailové úspechy! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM