Filip Chudý Rôzne

V Považskej môže vyrásť nové športové centrum pre deti: Na ktorom mieste? VIDEO

Po celom Slovensku by mali čoskoro vyrásť desiatky nových športovísk pre deti a mládež. Kde presne by mohlo byť v Považskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej môže vyrásť nové športové centrum pre deti: Na ktorom mieste? VIDEO
Zdroj: TASR

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) predstavil v januári projekt výstavby nových športových centier pre deti a mládež. S výzvou oslovil samosprávy všetkých sídiel nad 5000 obyvateľov, pričom termín na potvrdenie prvotného záujmu obcí, ktoré dokážu poskytnúť lokalitu, bol do 15. februára. Hovorkyňa nášho mesta Iveta Kováčiková potvrdila, že mestu bola adresovaná výzva SZĽH ohľadom výstavby nových športových centier pre deti a mládež.

„Mesto Považská Bystrica nezáväzný záujem písomne prejavilo, teraz budeme čakať na ďalšie informácie zo SZĽH. V tejto fáze mesto malo len potvrdiť záujem poskytnúť vhodný pozemok na tento účel, konkrétne miesto sa však zatiaľ nevyberalo,“ uviedla Kováčiková.

No ako ďalej uviedla, je možné, že by v prípade úspešnej dohody so SZĽH a realizácii projektu v Považskej Bystrici, mohlo takéto ihrisko vzniknúť pri ZŠ SNP. „Podmienkou SZĽH je, aby sa priestor našiel práve v blízkosti školských areálov, navyše toto umiestnenie by mohlo byť logické aj vzhľadom na to, že práve ZŠ SNP sa dlhoročne venuje športovej príprave žiakov, vychováva aj mladých hokejistov a žiaci počas týždňa absolvujú aj tréningy na zimnom štadióne,“ doplnila hovorkyňa nášho mesta.

SZĽH uviedlo, že tieto športové centrá by mali zlepšiť podmienky v mládežníckom športe. A to hlavne vďaka adekvátnym a atraktívnym priestorom pre prácu s deťmi a mládežou. Takýto objekt má umožniť viacúčelové využitie pre šport, zábavu a iné zmysluplné využitie voľného času so zameraním na získavanie základov pre možnosť ďalšieho rozvoja športu pod vedením odborníkov. Nepôjde teda len o čisto hokejové haly, ale v letných mesiacoch by mohli byť využívané aj na iné športy.

V projekte je ihrisko s celoročnou prevádzkou a rozmermi 20×40 metrov, čiže menšie než klasická hokejová plocha, aby sa nezneužívalo na súťaže. V zime by malo slúžiť na korčuľovanie a hokej, v lete sa jednoduchým rozpustením ľadovej plochy premení na ihrisko pre tenis, hádzanú, basketbal, úpolové či ďalšie športy.

„Ako investor chceme projekt financovať a priamo prevádzkovať. Samospráva, ktorú vyberieme, nám pomôže, symbolicky aj spolufinancovaním. Budeme požadovať minimálne dve hodiny denne pre verejné korčuľovanie a iné športové aktivity obyvateľov. Rokujeme o spôsobe výstavby, financovania a prevádzkovania,“ uviedol prezident SZĽH Martin Kohút pri predstavení projektu. Podľa neho vyjde každý objekt na odlišnú sumu, rádovo však menej než milión eur, pričom jeho osobnou ambíciou je aspoň 40 takýchto centier po celom Slovensku.

Predstavenie projektu malých športových hál: Vyrastie niečo také v Považskej?
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Na toto čakali Považskobystričania deväť rokov: Favorita chcú minimálne potrápiť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM