Filip Chudý Rôzne

V Považskej Bystrici začíname cítiť Vianoce: Prvé FOTO z vianočných trhov

Necelých desať dní pred Vianocami sa v našom meste začali vianočné trhy, ktoré sú v novom formáte. Ako to na nich v úvode vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej Bystrici začíname cítiť Vianoce: Prvé FOTO z vianočných trhov
27
Galéria

Vianočné trhy v Považskej Bystrici sa v piatok 15. decembra začali premiérovo odohrávať v priestore okolo mestskej fontány. Pred kinom Mier zostal len tradičný predaj vianočných živých stromčekov. O smreky v jednotnej cene sedem eur bol veľký záujem a rýchlo sa míňali už od piatkového rána. Tohtoročné považskobystrické vianočné trhy navštívili už v ich úvode stovky ľudí, ale hlavný nával sa očakával so spusteným kultúrneho programu o 15:00.

V piatok hudobný pavilón patrí považskobystrickej ZUŠ-ke, Lucii Briestenskej, folklórnemu súboru Považan, Katke Krajčoviechovej, Michalovi Hrenákovi a Mirke Partlovej. Vianočné trhy budú pokračovať v sobotu 16. decembra o 11:00, kultúrny program začne o 15:00 detským predstavením v podaní dvojice škriatkov Lolo a Piškót. Ďalej vystúpi vokálna skupina VOX, AcaPeople a program vianočných trhov v našom meste ukončí spevák Juraj Hnilica.

„Nový formát vianočných trhov je podmienený novým priestorom, ktorý sme získali, pričom si myslím, že odteraz už budú bývať len tam. Chceme totiž viac vianočnej atmosféry. Preto sme to urobili tento rok tak, že na trhoch sú len stánky s občerstvením a remeselníkmi, ktoré patria k Vianociam,“ povedala riaditeľka PX Centra Anna Kardošová.

Ako ďalej prezradila, preto je na vianočných trhoch občerstvenie, ktoré sa spája s Vianocami, ako napr. punče, čaje, hriate víno, medovina, med, syrové výrobky, pečivo rôzneho druhu, údeniny, pričom zabezpečené je tiež teplé občerstvenie v podobe kapustnice a pod. Tieto stánky sú kvôli elektrickým prípojkám situované viac k Domanižanke, remeselníci sú priamo okolo fontány, kde využívajú stánky PX Centra, resp. si niektorí po dohovore s ním doniesli vlastné. Remeselníci ponúkajú výrobky z dreva, textilu, vianočné aranžmány, perníkové chalúpky a pod. Nezabudlo sa ani na dobročinné aktivity.

„Atmosféra tohtoročných vianočných trhov bude myslím pekná. Kvôli tomu sme aj prispôsobili program na dlhší čas, aby sa odohrával aj v krásnom prostredí vysvieteného priestoru, kde sú viaceré vianočné motívy. Vďaka tomu bude cítiť v Považskej Bystrici naozaj Vianoce,“ dodala Kardošová. Ako to vyzeralo v úvode vianočných trhov, to si pozrite vo fotogalérii.

Vianočné trhy v Považskej Bystrici: Pozrite, ako to vyzerá v centre
27
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Silvestrujete v Považskej? Prvé INFO o konci roka v centre mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM