Filip Chudý Rôzne

V Považskej Bystrici štartuje nová sezóna veteránov: Na toto sa môžeme tešiť!

Majitelia historických vozidiel si naplánovali stretnutie priamo v považskobystrickom centre. Kedy si môžete pozrieť vzácne kúsky?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej Bystrici štartuje nová sezóna veteránov: Na toto sa môžeme tešiť!
Zdroj: TASR

Veterán Klub Manín (VKM) otvára tohtoročnú sezónu podujatím s názvom Veterán zraz, ktoré sa bude konať tretíkrát. Ako sa píše na stránke klubu, ide už o tradičný výjazd cez Domanižu, Pružinu, Manínsku tiesňavu do Vrchteplej. Miestom štartu je parkovisko pred hotelom Manín v centre Považskej Bystrice. Ale v programe oproti pôvodnému plánu nastala jedna zmena. „Vzhľadom na to, že počasie na sobotu nevyzerá byť priaznivé, podujatie sme presunuli na nedeľu o 13:00,“ prezradil Zdenko Metzker z VKM.

„Účasť na podujatí sa každým rokom zväčšuje. Ľudia sa môžu tešiť na klasické automobily východného bloku, ale okrem toho by sa mali ukázať aj dva exkluzívne automobily z nášho klubu. Je to AC Cobra a tiež luxusný Mercedes zo 60. rokov, ktorý vlastnil aj pápež a nemecký spolkový kancelár,“ povedal Metzker.

Ten ale upozornil, že len za predpokladu priaznivého počasia. Pred hotelom Manín sa historické vozidlá a motocykle zdržia približne 20–30 minút, kde si ich budú môcť záujemcovia prísť pozrieť. Alebo potom môžu aj do cieľa zrazu, ktorý bude vo Vrchteplej pri Pamätníku SNP. Na otvorení svojej novej sezóny očakáva VKM približne 25 vozidiel.

Kto by nestihol toto podujatie, ten sa môže tešiť na ďalšie akcie, ktoré VKM tento rok usporiada, pričom podľa Metzkera tie budú ešte väčšie. Bude to začiatkom septembra hlavne Považskobystrický motocykel 2017 a v polovici augusta sa okolia nášho mesta bude týkať veterán rely Strážov classic.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká zmena na železničnej stanici v Považskej: Kde teraz bude nástup a výstup?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM