Filip Chudý Rôzne

V Považskej a okolí zahučia motorky: V Manínskej tiesňave oživujú motozraz

V nedávnej minulosti sa v Manínskej tiesňave konal obľúbený motozraz, na ktorého tradíciu sa snaží nadviazať nové podujatie. Čo tento rok ponúka?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej a okolí zahučia motorky: V Manínskej tiesňave oživujú motozraz
Zdroj: TASR

Na prelome tisícročí sa v Manínskej tiesňave usporiadalo viacero ročníkov obľúbeného motozrazu, na ktorý k nám každoročne prichádzala viac ako tisícka motorkárov. Bývalo to spojené aj s bohatým kultúrnym programom, na ktorom vystupovali mnohé známe slovenské kapely. Aj preto toto podujatie patrilo medzi najobľúbenejšie akcie pre Považskobystri­čanov. Na tradíciu tejto akcie sa snaží nadviazať podujatie, ktoré založil tunajší Motoklub Sekáči. Ten po nultom ročníku pripravil už štvrté pokračovanie motozrazu s názvom Stretnutie so Sekáčmi. To sa bude konať v sobotu 15. júla od 11:00 v Chatovej osade Tiesňava v Manínskej tiesňave.

„Kedysi bola tradícia, že bývali v Manínskej tiesňave motozrazy. Náš motoklub funguje už dlhšie, preto sme sa rozhodli, že sa pokúsime tradíciu obnoviť a pre motorkárov zorganizujeme akciu, ktorá by sa čiastočne podobala na tie z minulosti, keď to tu bývalo naozaj veľmi zaujímavé,“ povedal prezident Motoklubu Sekáči Martin Sekáč.

Podľa neho úspech takejto akcie záleží vždy väčšinou od počasia. „My ako organizátori sme ale pripravení. Prídu zaujímavé kapely, budú nachystané súťaže, tombola, občerstvenie. Oproti minulému roku by malo byť viac krytého sedenia,“ prezradil Sekáč. Na podujatí vystúpia rockové kapely QuoMachine, High Voltage (AC/DC revival), Baking Bread. Pripravená je aj tradičná spoločná jazda všetkých zúčastnených motorkárov, ktorá začína o 13:00 a bude trvať približne dve hodiny. Pôjde cez Považskú Bystricu, Domanižu, Čelkovu Lehotu, Pružinu a odtiaľ späť do Považskej Bystrice a Manínskej tiesňavy.

Na podujatie každoročne prichádzajú motorkári na rôznych typoch motocyklov, ktoré sú neraz zaujímavé. „Prichádzajú k nám aj ľudia na starších typoch motoriek. V minulosti sme mali napr. partiu ôsmich chalanov, ktorí prišli na prerobených Pionieroch. Všeličo sa vie objaviť,“ doplnil Sekáč s tým, že počas prvého ročníka, keď vtedy vyšlo počasie, prišlo cez 400 motoriek. Minulý rok bolo podľa jeho slov škaredé počasie, pršalo a prišlo okolo 120–150 motoriek. Tie prichádzajú hlavne z celého Slovenska, ale mávali v minulosti aj návštevy z Česka a Rakúska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prístup na Rozkvet sa mení: Ako má vyzerať známa križovatka v Považskej? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM