Filip Chudý Rôzne

V Malých Ledniciach veľké hody: Takéto dobroty už chystajú...

Počas druhého októbrového víkendu môžete navštíviť hody v Malých Ledniciach. Pripravený je bohatý kultúrny program a veľa dobrôt.

Ilustračný obrázok k článku V Malých Ledniciach veľké hody: Takéto dobroty už chystajú...
Zdroj: Dnes24.sk

Obec Malé Lednice spolu s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici organizujú v spomínanej obci Kapustové hlúbové hody. Návštevníkov podujatia čaká zaujímavý kultúrny program, prezentácia remeselných výrobkov a hodovanie pri zabíjačkových špecialitách.

Čítajte tiež: Považskobystrické VIDEO videlo za pár dní tisíce ľudí: Sledujte tú nádheru!

Program podujatia je naplánovaný do oboch víkendových dní. V sobotu o 21:00 je v miestnom kultúrnom dome pripravená tanečná zábava pri kapustnici s hudobnou skupinou Borovienka z Lančára. Tá vystupuje na koncertoch doma i zahraničí. Základom jej repertoáru sú viac ako sto rokov staré ľudové piesne z okolia Vrbového, ktoré pozbieral a zapísal do zbierky Štefan Anton Pyšný, no repertoár Borovienky je obohatený aj vlastnou zberateľskou činnosťou.

Špeciality na nedeľu

V nedeľu okrem ranného poďakovania za úrodu v miestnej kaplnke je od 14:30 pripravený aj bohatý kultúrny program opäť v kultúrnom dome v Malých Ledniciach.

„V priebehu nedeľného popoludnia bude pre návštevníkov pripravené hodovanie pri zabíjačkových špecialitách, dobrom pive, víne a pod.,“ informovali organizátori v pozvánke na podujatie.

Počas hodovania vystúpia tri hudobné zoskupenia z Považskobys­trického okresu, a to Papradňanské heligónkarky z Papradna, folklórny súbor Bystričan z Považskej Bystrice a dychová hudba Mošteňanka z Horného Moštenca

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ďalší víkend pred nami: 10 zaujímavých podujatí v Považskej Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM