Filip Chudý Rôzne

V centre Považskej vyrastie veľký žeriav: Obmedzenie na pešej zóne, FOTO

Vstup do centra mesta od Lánov je obmedzený. Dokedy sa musia Považskobystričania obrniť trpezlivosťou?

Ilustračný obrázok k článku V centre Považskej vyrastie veľký žeriav: Obmedzenie na pešej zóne, FOTO
11
Galéria

Prestavba Diamonu v centre Považskej Bystrice pokračuje ďalej. No od tohto týždňa bude súčasťou staveniska už aj veľký pevný žeriav, ktorý vyrastie priamo pred budovou. Ako nám potvrdila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, na rekonštrukciu budovy je vydané platné stavebné povolenie a žeriav je zariadením staveniska, ktoré je súčasťou tohto povolenia.

Práve od pondelka 7. augusta do stredy 9. augusta tento pevný žeriav stavajú, z toho dôvodu je priestor pre peších pred budovou Diamonu obmedzený a ohradený. Obchádzková trasa vedie cez parkovisko pred Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici. Po konci stavby žeriava by obmedzenie malo byť ukončené.

„Na tomto mieste sa stavia pevný žeriav, ktorý tam bude dovtedy, dokým sa nespraví opláštenie budovy, čo by sa malo trvať niekoľko mesiacov. Čo sa týka obmedzenia pre peších, to bude dovtedy, dokým sa pevný žeriav nepostaví,“ uviedol majiteľ spoločnosti DIAMON RESIDENCE Jaroslav Klimek, ktorej budova patrí.

Ako nám ďalej prezradil, stavba má menšie meškanie. „Mali sme totiž problémy s elektrickou prípojkou, ktorá sa trochu komplikovane riešila. To nás trochu zdržalo, ale inak žiadne väčšie problémy nie sú a stavba by sa do konca roka 2018 mala dokončiť,“ doplnil Klimek. Budova by sa mala dovtedy zrekonštruovať na polyfunkčný objekt s prevahou bývania.

V centre Považskej Bystrice rastie žeriav: Ľudia musia použiť obchádzku
11
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Elektromobily v Považskej dostali zelenú: FOTO novej stanice priamo v centre

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM