Filip Chudý Futbal

Už je to oficiálne: Považská Bystrica sa spojila so známou obcou

To, o čom sa takmer celú zimu v našom meste pomaly len šuškalo, sa teraz oficiálne potvrdilo. Považská Bystrica si výrazne polepší.

Ilustračný obrázok k článku Už je to oficiálne: Považská Bystrica sa spojila so známou obcou
Zdroj: TASR

Už v januári sme vás informovali, že účastník piatej ligy MŠK Považská Bystrica dostala ponuku od lídra tretej ligy západ TJ Iskra Borčice na vytvorenie spoločného futbalového klubu na seniorskej úrovni. Krátko pred začiatkom jarnej časti je toto spojenie už aj oficiálne potvrdené. „Rokovali sme už od decembra, pričom teraz sa to papierovo dotiahlo,“ prezradil manažér klubu Ján Panák. V budúcej sezóne sa teda náš klub bude volať MŠK Považská Bystrica – Borčice. Po roku by zas malo prísť k odčleneniu klubov. Vyššia súťaž sa bude od leta hrať v našom meste, nižšia pod hlavičkou „béčka“ v Borčiciach, ktoré by zaň aj mali znášať náklady.

Podľa slov primátora mesta Karola Janasa majú s Borčicami dlhoročne dobré vzťahy, preto nám de facto súťaž odstupujú bezplatne. „Mesto to nebude stáť nič. Čo sa týka nákladov na budúcu sezónu, zvýšiť ich budeme musieť vzhľadom na náročnejšie cestovanie, ale už rokujeme so silným sponzorom, pre ktorého by malo byť z marketingového hľadiska lákavé, aby sa takto prezentoval vo vyššej súťaži,“ povedal primátor s tým, že sa ale nevyhnú nákladom na rekonštrukciu futbalového štadióna, no to by sa podľa neho udialo tak či tak.

Náš klub už Borčiciam pomohol, keď im na celú zimnú prípravu poskytol umelú trávu, pričom cez víkend im na hosťovanie do konca sezóny uvoľnil aj trio hráčov Jakub Valient, Eduard Vadovský a Sebastián Čiernik. A hoci tí v sobotu ešte nastúpili za MŠK, v nedeľu už boli k dispozícii Iskre, ktorá bojuje o postup. Aktuálne vedie tretiu ligu o jeden bod pred Dubnicou. Vylúčená preto tiež nie je alternatíva, že Borčice vyhrajú v tejto sezóne tretiu ligu, čím by právo postupu do už celoštátnej druhej ligy pripadlo Považskej Bystrici.

„To je na Borčiciach, či postúpia. My sme im pomohli, ako sme mohli. Od leta preberáme borčické družstvo dospelých. Ak by Borčice postúpili do druhej ligy, my ako MŠK musíme zvážiť, či vieme zabezpečiť podmienky na druhú ligu. Ak by sme to vedeli zabezpečiť, prihlásili by sme sa do druhej ligy, ak nie, potom do tretej, na čo máme právo,“ ozrejmil Panák.

Ten ďalej uviedol, že skutočná práca na považskobystrických funkcionárov čaká až teraz, keď musia vybudovať mužstvo na budúcu sezónu. S hráčmi Borčíc podľa jeho slov zatiaľ ešte nerokovali, ale chystajú sa na to. „Káder pre budúcu sezónu postavíme na tých, čo hrávajú za nás piatu ligu a tiež na hráčoch Borčíc. Navyše oslovíme Považskobystri­čanov, ktorých je v mužstvách na okolí dosť, aby sa k nám vrátili,“ prezradil plán skladby kádra Janas.

Čo sa týka jarnej časti tejto sezóny, tú chce Považská Bystrica odohrať výsledkovo čo najlepšie. V jarnej ouvertúre sme porazili Ladce 3:1. „Hráčov síce nemáme na rozdávanie, ale máme ich dostatok na to, aby sme dôstojne dohrali súťaž. Viacerí sa vrátia po zraneniach. Navyše dáme šancu aj dorastencom, pretože niektorí sú tak šikovní, že si ich chceme do budúcnosti udržať,“ vyjadril sa Panák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM