Filip Chudý Hádzaná

Úspešný víkend Považskobystričanov: Vytúžené play-off je už veľmi blízko! FOTO

V priamom súboji o postup do play-off uspeli naši hádzanári nad Novými Zámkami, pričom im zahral do karát aj iný výsledok. Ako to vnímajú?

Ilustračný obrázok k článku Úspešný víkend Považskobystričanov: Vytúžené play-off je už veľmi blízko! FOTO
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Ak sa chce MŠK Považská Bystrica dostať do play-off, musí vyhrávať hlavne doma. Z tohto dôvodu bol sobotný zápas proti Novým Zámkom extrémne dôležitý, keďže ak by naši hádzanári zaváhali, súper sa na nich mohol bodovo dotiahnuť. Lenže stal sa presný opak. Považskobystričania náročnú situáciu zvládli, zvíťazili 30:27 a odskočili na štyri body nielen Novozámčanom, ale aj Topoľčanom, ktoré podobne dôležitý domáci zápas so Šaľou nezvládli a prehrali ho 28:30. Štyri kolá pred koncom sú tak naši hádzanári už naozaj blízko postupu do play-off, no ešte ho musia potvrdiť.

„Víkendové výsledky nám síce pomohli, ale situáciu vnímam naďalej tak, že ešte nie je koniec. Záleží aj od vyžrebovania, ktoré naši súperi nemajú najhoršie. Rozhodovať sa bude do posledného kola,“ povedal považskobystrický tréner Václav Straka.

Ako ďalej uviedol, v sobotu začali jeden z kľúčových duelov sezóny výborne, viedli dokonca 14:7, čo bol dôsledok toho, že sa darilo obrane a aj Motlíkovi v bráne, čo sme využívali na rýchle útoky. „Lenže potom sme začali robiť chyby vo finálnej fáze a súper sa dotiahol. Tiež využil naše oslabenia na začiatku druhého polčasu. No následne sme mu opäť odskočili, lenže zopakovali sa chyby pri premieňaní šancí, čo nás stálo výraznejší výsledok a pokoj v závere, kde sme mali aj problémy so zostavou,“ uviedol Straka.

Okrem Šimona Macháča, ktorý ešte nebol k dispozícii, sa totiž zranil aj náš najlepší strelec Radim Chudoba, ktorý pre svalové problémy nehral takmer celý druhý polčas. Považskobystričanom ublížilo aj prísne tretie vylúčenie Martina Kozáka, ktorý po ňom videl červenú kartu a v závere tiež chýbal. Považskobystričania tak museli v zostave improvizovať, ale zvládli aj túto situáciu, keďže zabrali ďalší hráči. „Každú stratu je cítiť, týka sa to úbytku síl a tiež variability v zostave. Stalo sa to teraz, preto sme museli improvizovať, ale ostatní hráči to zobrali na seba a zabojovali,“ vyjadril sa tréner MŠK.

Jedným z nich bol aj pivot Anton Hároník, ktorý odohral takmer celé stretnutie, keďže chodil nielen tradične do obrany, ale aj útoku. Podľa vlastných slov sa cítil v stretnutí výborne, keďže sa až tak nebehalo, možno aj preto teraz premenil svoju šancu v poslednej minúte, čo sa mu predtým proti Šali nepodarilo a ten duel skončil len remízou. „Už sa nemôžeme pozerať späť, musíme hľadieť dopredu. V sobotu hostíme Hlohovec, ktorý chceme poraziť, keďže vieme, že bez výhry z tohto duelu sa bude ťažšie dostávať do play-off, pretože súperi majú lepšie vyžrebovanie,“ doplnil Hároník.

Považská Bystrica porazila Nové Zámky: Play-off je už blízko
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Najťažšie preteky v okolí vyhral Považskobystričan Peter (35) : FOTO z trate

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM