Filip Chudý Hádzaná

Úspešný debut novej posily: Chvála aj pre považskobystrických fanúšikov

V považskobystrickom drese debutovala naša zimná posila. Ako sa cítila a čo na jej adresu povedal tréner?

Ilustračný obrázok k článku Úspešný debut novej posily: Chvála aj pre považskobystrických fanúšikov
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa postupne opäť dostávajú do dobrej hernej fazóny, ktorá ich zdobila hlavne v druhej polovici jesene. Zdravotné problémy z úvodu jarnej časti ustúpili, čo sa prejavuje na ich zlepšujúcej sa forme. Potvrdili to v Hlohovci, kde po kvalitnom výkone vyhrali 32:22, čo je zatiaľ naše najvyššie víťazstvo v tomto roku. Víkendový zápas bol špecifický hlavne pre Martina Briatku, ktorý v považskobys­trickom drese debutoval na palubovke, ktorá bola v minulej sezóne ešte jeho domáca. V lete odišiel do nemeckého Ingolstadtu, odkiaľ v zime prestúpil k nám, no kvôli zdravotným problémom za nás nastúpil až teraz.

„V úvode som mal aj trochu trému, veď to bol môj debut v novom drese a navyše som tri mesiace nehral. Ale potom som sa do toho dostal a už to išlo normálne. Kondične na tom ešte nie som ideálne a zápasová prax sa vráti postupne. Ale inak je všetko v poriadku a zdravie ma už neobmedzuje,“ povedal Briatka.

Pre tohto 26-ročného odchovanca Bojníc ide o štvrté extraligové pôsobisko, predtým hrával aj v Prešove, Topoľčanoch a Hlohovci. Tomu strelil v sobotu dva góly, pričom väčšinu času strávil na pravom krídle, kde to má ako pravák cez ruku. „Na to, že to bol jeho debut, tak odohral veľa minút, keďže Saitz sa ľahšie zranil a Kardoš kvôli zdravotným problémom na duel necestoval. Čo sa týka jeho výkonu, tak na prvý zápas to bolo dobré,“ ohodnotil ho tréner Václav Straka. Chýbal ešte aj dlhšie zranený Chudoba a Zábavčík bol uvoľnený pre potreby dorastu.

Pre Briatku bolo príjemné, že sa vrátil do diania práve na pôde Hlohovca, kde to dobre pozná, ale ako nám ďalej prezradil, zapadol už aj do považskobystrického kolektívu. „Chalanov som poznal zo vzájomných stretnutí, s Pupíkom aj Tumidalským som bol aj predtým spoluhráč. Čo sa týka ambícií, tie sú vždy najvyššie, teda určite chcem medailu, pričom je všetko otvorené, že aká by mohla byť. Ale minimálne o striebro zabojujeme,“ vyjadril sa Briatka s tým, že Považská Bystrica je známa tým, že v každej sezóne vie Prešovu body zobrať, pričom šancu na to máme určite aj teraz. Aj preto sa už teší na svoj prvý domáci zápas v Považskej Bystrici, ktorý odohráme vo štvrtok o 18:00 proti Prešovu.

Ak ten v utorok prehrá v Topoľčanoch, potom to bude pre nás vo štvrtok s Tatranom priamy súboj o prvé miesto. „Prešov je pre nás motiváciou stále, veď ide o nášho najkvalitnejšieho súpera. Aj teraz budeme chcieť hrať proti nemu dobre, pričom uvidíme, v akom príde zložení, ale už aj v SEHA lige nastúpil kompletný, čiže aj my sa pripravujeme na to, že príde v plnej sile,“ konštatoval Straka.

Ten bol spokojný s tým, že po nevydrenom stretnutí v Šali podali jeho zverenci v Hlohovci lepší výkon. „Tešilo ma, že chalani išli v Hlohovci od prvej minúty za víťazstvom. Oproti stretnutiu v Šali to bol oveľa sebavedomejší výkon, čo sa odzrkadlilo na kvalitnom výkone brankára, obrany aj úspešnosti streľby. Celý zápas sme mali v rukách. Ďakujeme aj našim fanúšikom, ktorých do Hlohovca prišli dve až tri desiatky, pričom nám vytvorili domáce prostredie, čo hráčom veľmi pomohlo,“ dodal tréner MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM