Filip Chudý Rôzne

Úpravy na Tajovského ulici: Práce zatiaľ nezastavil ani sneh, FOTO

Síce je už zima, ale v našom meste sa stále usilovne pracuje na cestách. Aktuálne na Tajovského. Čo všetko sa robí a koľko to stojí?

Ilustračný obrázok k článku Úpravy na Tajovského ulici: Práce zatiaľ nezastavil ani sneh, FOTO
10
Galéria

Síce už v Považskej Bystrici nasnežilo, ale ešte aj v týchto dňoch prebiehajú rekonštrukčné práce v našom meste. Robotníkov môžete v týchto dňoch stretnúť na Hliníkoch, ktoré sa nachádzajú priamo pod sídliskom Rozkvet. V minulosti boli Hliníky podľa slov hovorkyne mesta Ivety Kováčikovej hlavnou zásobovacou trasou pri výstavbe Rozkvetu, čo sa podpísalo aj pod stav ciest a inžinierskych si­etí.

Práve na Hliníkoch podľa vyjadrenia mestskej hovorkyne na jeseň minulého roku plynári realizovali výmenu rozvodov, ktoré si vyžiadali rozkopávku komunikácie, ale aj chodníkov, pričom plynári by cestu dávali do poriadku len v rozkopanej časti. „Preto sa mesto s plynármi dohodlo na združení financií. Tým pádom nový asfaltový povrch získala celá Ulica Hlinická,“ prezradila Kováčiková.

Opravujú Tajovského ulicu

V tomto roku radnica podľa jej slov sama pokračuje v obnove ďalšej komunikácie na Hliníkoch, vynovená bude Ulica J. G. Tajovského, na ktorej sa pracuje práve v týchto dňoch. Pracovníci tam frézujú povrch a robia výškové úpravy na ceste.

„V minulom roku boli rozkopané chodníky na Ulici J. G. Tajovského, Ulici J. Kalinčiaka a Ulica Hlinická. Vo všetkých týchto prípadoch sme sa s plynármi dohodli na združení financií, aby sa to opravilo v plnom profile. Na Hliníkoch pokračujeme v investičných akciách aj tento rok, pričom v najbližšej dobe by mala nový asfaltový povrch dostať Ulica J. G. Tajovského,“ povedal primátor mesta Karol Janas.

Tá bola podľa vyjadrenia primátora vo veľmi zlom stave, preto tam, kde to bude nevyhnutné, sa vymenia obrubníky, ale podstata je v tom, že bude vyfrézovaný starý asfalt, ktorý bude nahradený novým. „Obnovou na Hliníkoch prejde 390 metrov komunikácie v šírke 5,7 metra, celkové náklady predstavujú 46 000 eur s DPH. V ďalších rokoch by mala byť zrekonštruovaná aj Kalinčiakova ulica,“ dodala Iveta Kováčiková.

Rekonštrukcia Hliníkov: Opravy na Tajovského ulici
10
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké plány s považskobys­trickou kalváriou: Čo na nej má byť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM