Filip Chudý Rôzne

Úplné uzávierky z Považskej do Púchova neskončili: Poznáme nové dátumy!

Modernizácia železnice blízko Považskej Bystrice si mala vyžiadať päť úplných uzávierok cesty do Púchova, lenže pribudli ďalšie. Kedy budú?

Ilustračný obrázok k článku Úplné uzávierky z Považskej do Púchova neskončili: Poznáme nové dátumy!
Zdroj: TASR

Modernizácia železnice na trase Púchov – Považská Teplá je investične aj technicky najnáročnejšia stavba Železníc Slovenskej republiky od ich samostatnosti. Tento úsek modernizuje Združenie Nimnica za 364,9 miliónov eur bez DPH. Koniec výstavby je naplánovaný na január 2020.

S výstavbou sú spojené aj uzávierky, pričom tie na ceste II/507 v km 180,00 – 181,00 v katas­trálnom území obce Nimnica sú nielen čiastočné, ale aj úplné. Pôvodne malo byť úplných uzávierok na tomto úseku päť, posledná bola naplánovaná na uplynulý víkend, ale ako nám potvrdilo Združenie Nimnica, zastúpené spoločnosťou Doprastav, a.s., pribudnú ďalšie dve úplné uzávierky.

„Doplnenie termínov úplnej uzávierky cesty II/507 o dva nové termíny – od 9. júna do 12. júna a od 23. júna do 26. júna – je nevyhnutné z objektívneho dôvodu, a to nepriaznivej geológie svahu nad predmetnou cestou. Uzávierky budú prebiehať vždy od piatka 23:00 do pondelka 5:00,“ povedal Ján Brodenec, hovorca Doprastavu.

Ten ďalej uviedol, že prejazd po ceste II/507 z Púchova do Považskej Bystrice a opačne nebude možný. Cestu II/507 bude možné využívať len z Púchova do obce Nimnica. A z Považskej Bystrice do obcí Udiča, Hatné, Klieština, Dolná a Horná Mariková. Obchádzková trasa bude zabezpečená po ceste I/61 cez obce Sverepec a Beluša.

Počas úplných uzávierok bude možný prejazd len autobusom SAD Trenčín podľa určeného harmonogramu spojov. Po skončení úplných uzávierok cesty II/507 bude prebiehať jej čiastočná uzávierka, kedy bude prejazdný jeden jazdný pruh riadený svetelnou signalizáciou. „Združenie Nimnica sa za spôsobené komplikácie ospravedlňuje,“ dodal Brodenec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tisíce ľudí na súťaži traktorov v našom okrese: FOTO a VIDEO priamo z trate!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM