Filip Chudý Kultúra

Týždeň v Považskej ako na dlani: TOP 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť

Prelom októbra a novembra prináša okrem iného do Považskej Bystrice aj viacero pútavých akcií. Kde možno zahnať v našom meste nudu?

Ilustračný obrázok k článku Týždeň v Považskej ako na dlani: TOP 10 akcií, na ktoré sa oplatí vybehnúť
Foto: Rastislav Búgel

Sloboda pod nákladom

31. októbra o 18:30, kino Mier

So stovkou kíl na chrbte sa brodia v snehu, stúpajú lavinóznymi svahmi, odolávajú búrke i víchrici. Ich remeslo nie je len prácou a zárobkom, ale i cestou k vnútornému pokoju. V dokumentárnom filme Sloboda pod nákladom spoznáme najstaršiu generáciu tatranských nosičov, ktorí zásobujú vysokohorské chaty.

Zilionári

4. novembra o 18:30, kino Mier

Čo by ste urobili so 17 miliónmi dolárov? Skvelá komédia natočená podľa skutočných udalostí o jednej z najväčších bankových lúpeží v histórii USA. V hlavných úlohách známi komediálni herci Zach Galifianakis a Owen Wilson.

Účtovník

5. novembra o 18:30, kino Mier

Christian je matematický génius, ktorý má lepší vzťah k číslam než k ľuďom. Pod zásterkou malomestskej účtovníckej kancelárie pracuje ako nezávislý účtovník pre niekoľko najnebezpečnejších zločineckých organizácií na svete. Kriminálna dráma s Benom Affleckom.

Halloween salsa party

5. novembra o 20:00, Havana music club

Kizomba, latino party, animácie počas párty, promenáda masiek, ocenená najlepšia maska, halloweenska výzdoba a celkovo organizátori sľubujú osvedčenú halloweensku zábavu v Považskej Bystrici.

Trollovia

6. novembra o 16:00, kino Mier

Trollovia sú vždy veselí a šťastní škriatkovia, ktorí najviac zo všetkého milujú hudbu, tanec a spev. Jedinou ich vážnejšou starosťou sú Bergeni. Tí si totiž myslia, že môžu byť šťastní jedine vtedy, keď budú mať Trolla v žalúdku. Pozrite si animovanú dobrodružnú komédiu.

Hokej: Považská Bystrica – Topoľčany

6. novembra o 17:00, zimný štadión

Hokejisti HK 95 si držia ôsmu priečku, pričom poistiť si ju budú chcieť proti Topoľčanom, ktoré sú v tabuľke nad nimi. Podarí sa im poraziť mierneho favorita?

V mene krvi

6. novembra o 18:30, kino Mier

Mel Gibson sa v tomto filme predstaví tento raz v úlohe bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, v súčasnosti majiteľa tetovacieho salóna. John však nie je len bývalý motorkár, ale aj opilec a narkoman. S pomocou kamaráta Kirbyho sa však snaží sekať dobrotu, čo mu ale nikdy dlho nevydrží.

Mária Antónia Fükö – Ohliadnutie

MG art galéria

Výstava tejto autorky potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika až do 4. novembra. Konkrétne ide o tapisériu.

Petzvalov mapový okruh fotoklubov

Kino Mier

Výstava fotografií z XXII. ročníka celoslovenskej súťaže Petzvalov mapový okruh fotoklubov potrvá do 30. novembra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Záver októbra priniesol množstvo správ: Toto je top 5 z Považskej Bystrice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM