Filip Chudý Rôzne Kultúra

Týždeň slovenských knižníc v našom meste: Čo Považská knižnica pripravila?

Do Týždňa slovenských knižníc sa aktívne zapojí aj Považská knižnica v Považskej Bystrici. Spoznáme aj najlepšieho čitateľa roka.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc v našom meste: Čo Považská knižnica pripravila?
Zdroj: TASR

Od 5. do 11. marca 2018 sa uskutoční v poradí už 19. ročník celoslovenského podujatia s názvom Týždeň slovenských knižníc. Zapojí sa doňho aj Považská knižnica v Považskej Bystrici, ktorá si pre návštevníkov počas tohto týždňa pripravila zaujímavé aktivity. Týždeň slovenských knižníc už tradične vyhlasuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Devätnásty ročník s mottom „Knižnice pre všetkých“ ostáva verný svojej dlhoročnej myšlienke – pozitívne zviditeľňovať knižnice v spoločnosti.

V rámci Týždňa slovenských knižníc si v Považskej knižnici príde na svoje hlavne mladšia generácia. Pre deti z materských a základných škôl sú pripravené viaceré kultúrno-výchovné podujatia, zážitkové čítania či autorské besedy.

„Pre návštevníkov sme si pripravili zľavy v podobe bezplatného internetu. Noví, doposiaľ neregistrovaní čitatelia, majú možnosť sa u nás zdarma registrovať na jeden rok. Zapojíme sa aj do knižničných hliadok, ktoré budú vyhľadávať čítajúcich ľudí na verejných priestranstvách. Týmto občanom bude taktiež umožnená bezplatná registrácia,“ opísala týždeň riaditeľka Považskej knižnice v Považskej Bystrici Ivana Knappová. Koniec bohatého týždňa na prednášky ukončí vyhodnotenie Najlepšieho čitateľa Považskej knižnice za rok 2017.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM