Kultúra

Týždeň slovenských knižníc aj v našom meste: TOTO všetko nás čaká!

Týždeň slovenských knižníc prichádza aj do Považskej Bystrice. V našej knižnici si pripomenú život a tvorbu známej spisovateľky.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň slovenských knižníc aj v našom meste: TOTO všetko nás čaká!
Zdroj: TASR

Motto Knižnice pre všetkých dominuje tohtoročnému Týždňu slovenských knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Verejná knižnica Michala Rešetku (VKMR) v Trenčíne, Považská knižnica v Považskej Bystrici a Hornonitrianska knižnica (HNK) v Prievidzi pre svojich čitateľov pripravili čitateľsky príťažlivé akcie, ktoré sa uskutočnia oddnes do nedele (6.3.).

Počas Týždňa slovenských knižníc si pre prázdninujúcich školákov i širokú verejnosť pripravili výnimočný balíček čitateľsky príťažlivých a hodnotných podujatí. Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne pozýva na Týždeň otvorených dverí. Popri mnohých čitateľských benefitoch svoj priestor dostane aj literatúra.

Mimoriadne čitateľské výhody prinesie Týždeň slovenských knižníc aj do Považskej Bystrice. Počas prvého marcového týždňa slávnostne vyhodnotia najlepšieho čitateľa za rok 2015 a výtvarnú súťaž Rozprávkový svet. V Považskej knižnici si dnes pripomenú život a tvorbu Ľudmily Podjavorinskej, od ktorej úmrtia uplynulo už 65 rokov, a pri príležitosti 95. výročia narodenia 3. marca aj Ruda Morica. Dostatočný priestor bude venovaný aj riekankám, hádankám a básničkám, chýbať nebudú podujatia venované rozprávkovým dopoludniam a popoludniam.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM