Filip Chudý Kultúra

Týždeň na prelome leta a jesene plný zábavy: 10 podujatí v Považskej Bystrici

Počas tohto týždňa si môžete vychutnať posledné letné a zároveň prvé jesenné dni. A to aj vďaka zaujímavým akciám v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na prelome leta a jesene plný zábavy: 10 podujatí v Považskej Bystrici
Foto: Rastislav Búgel

Komorná

19. septembra o 18:30, kino Mier

Tento film je kórejskou interpretáciou románu Zlodejka od spisovateľky Sarah Walters. Je príbehom mladej ženy, ktorá sa stáva slúžkou tajomnej bohatej japonskej dedičky. Jej úloha však nespočíva v tom, aby jej slúžila. Je len súčasťou plánu, ako sa dostať k jej majetku. Film je silnou drámou s nečakaným zvratom v druhej polovici.

Hokej: Považská Bystrica – Spišská Nová Ves

21. septembra o 18:00, zimný štadión

Považskobystrickí hokejisti odohrajú druhý domáci zápas novej sezóny, keď privítajú rozbehnutú Spišskú Novú Ves, ktorá vyhrala už tri zápasy za sebou. Zastavia ju panteri?

21. Považskobys­trický jarmok

23. septembra, centrum mesta

Pred kinom Mier bude už od 10:00 ulička starých remesiel a od 16:00 bude pred mestským úradom jarmočný koktail s bohatým kultúrnym programom.

Hokejbal: Považská Bystrica – Petržalka

23. septembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti stratili prvé miesto v tabuľke, ktoré prepustili petržalskému Jokeritu. Ale môžu ho získať za určitých okolností naspäť, ak svojho súpera porazia.

Folklor fusion festival

24. septembra o 17:00, pred mestským úradom

Folklor Fusion Festival sa pokúsi ukázať, ako sa v Poľsku, Maďarsku, Česku a na Slovensku dá skĺbiť ľudová hudba s inými hudobnými žánrami, a vytvoriť tak niečo úplne nové. Vstup je voľný, v prípade nepriaznivého počasia nastane presun podujatia do kina Mier.

Lovecká sezóna: Strachopud

25. septembra o 16:00, kino Mier

Kto sa bojí, nesmie do lesa. Stará známa partička z lesa je späť! Boog nikdy nepatril medzi najodvážnejších medveďov. Napriek tomu sa spolu so svojím najlepším kamošom Elliotom vydal riešiť monštruóznu záhadu, ktorá ohrozuje bezpečnosť všetkých obyvateľov Timberline. Americká animovaná komédia.

Prázdniny v Provence

25. septembra o 18:30, kino Mier

Komédia, ktorá vám predĺži leto. Leto nekončí, zábava pokračuje. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek sa po zimnej komédii Padesátka vracajú na plátna kín s letnou atmosférou prevoňanou tentoraz provensálskou levanduľou v komédii Prázdniny v Provence.

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Vernisáž výstavy je na pláne túto stredu o 17:00 a následne si výstavu môžete pozrieť každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Výstava monument: Ľubomír Rechtorík

Kino Mier

Až do 25. septembra potrvá v kine Mier výstava fotografií Ľubomíra Rechtoríka, ktorý je pôvodom z nášho mesta. Táto výstava vyzdvihuje krásy Považského hradu a poukazuje na prístup Slovákov k ich vlastnej krajine a kultúrnemu dedičstvu. Autor pomáhal pri obnove hradu ako dobrovoľník.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Teplý septembrový týždeň je na konci: 5 TOP správ z Považskej a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM